Sánchez acorralat: un correu demostra que la Guardia Civil perseguia informació contrària al Gobierno

En el correu electrònic del 15 d'abril es demana a les unitats dur a terme una "identificació, estudi i seguiment en relació amb la situació creada pel Covid-19 de campanyes de desinformació

L’Estat Major de la Guardia Civil, la prefectura de la qual recau en el general José Manuel Santiago, va demanar el passat 15 d’abril per correu electrònic que les comandàncies i unitats de l’Institut Armat identifiquessin faules i desinformacions “susceptibles de generació d’estrès social i desafecció a institucions del Govern” en el marc de l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus.

Publicitat

En el correu avançat per la Cadena Ser es detalla que la intenció de l’Estat Major és realitzar “un informe monogràfic” per a ser tractat en pròximes reunions “amb el titular del departament ministerial”. Fonts del Ministeri de l’Interior asseguren que del ministre no ha partit cap ordre per a rebre un informe sobre aquesta mena de qüestions.

La comunicació interna no té caràcter confidencial i part per iniciativa del general Santiago, que diumenge passat, quatre dies després d’aquest correu, va generar una forta polèmica per dir en la roda de premsa diària del gabinet tècnic del Covid-19 en la Moncloa que entre les funcions de la Guàrdia Civil està “minimitzar el clima contrari a la gestió de crisi del Govern”.

En el correu electrònic del 15 d’abril es demana a les unitats dur a terme una “identificació, estudi i seguiment en relació amb la situació creada pel Covid-19 de campanyes de desinformació, així com publicacions desmentint faules i fake news susceptibles de generació d’estrès social i desafecció a institucions del Govern”.

El cap de l’Estat Major de la Guardia Civil -que va substituir en el gabinet tècnic en Moncloa al director adjunt operatiu, Laurentino Ceña, després de donar positiu en Covid-19- demana a les unitats que reportin cada divendres la informació relacionada amb delictes informàtics, recerques judicialitzades o per denúncies relatives amb vendes online de productes sanitaris com a màscares.

L’Estat Major es refereix també a “actuacions administratives i judicials” i reclama a més informació relativa al “bloqueig o tancament de pàgines web i de perfils de xarxes socials utilitzats per a finalitats fraudulentes o delictives vinculats al Covid-19”.

Aquest dilluns el general Santiago va rebre el suport del doctor Fernando Simón, principal assessor del Govern per a gestionar la crisi sanitària, i de la resta de tècnics de gabinet de crisi que es reuneix diàriament en la Moncloa. El comandament de la Guàrdia Civil va ser aplaudit després d’al·ludir a les seves 40 anys de servei i recordar que sempre treballa pel bé dels ciutadans, sense tenir en compte la ideologia.

Un dia abans el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va atribuir a un lapsus la referència del general al seu treball per a “minimitzar el clima contrari a la gestió de crisi del Govern”.

La Guàrdia Civil també va emetre un comunicat desvinculant el monitoratge de les xarxes socials de qualsevol estratègia per a censurar crítiques, reivindicant-se com “un dels principals garants de la llibertat d’expressió”. Preguntat avui per aquest correu del 15 d’abril, un portaveu de l’Institut Armat s’ha remès al seu comunicat del passat diumenge.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca