Els inquilins dels pisos de la Generalitat hauran de retornar el lloguer ajornat en 36 mesos

Els sol·licitants d'aquesta moratòria hauran d'acreditar "una situació econòmica vulnerable provocada per la crisi del coronavirus"

Publicitat

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts que l’Executiu català ha aprovat un nou decret per complementar les mesures que s’havien adoptat fins ara per fer front a l’impacte de la pandèmia, entre les quals destaca que els inquilins de pisos propietat de la Generalitat que s’acullin a la moratòria del pagament d’aquest lloguer hauran de retornar aquest import en 36 mesos.

En roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu, ha explicat que les persones físiques o jurídiques que estiguin pagant un lloguer, un dret de superfície, una concessió administrativa o qualsevol dret per un immoble propietat de la Generalitat puguin demanar un ajornament o una reducció del pagament de la renda, la qual cosa complementa la mesura anunciada en els primers dies de la pandèmia que es fixava una moratòria en el pagament del lloguer dels habitatges del parc públic de la Generalitat.

Amb aquest nou decret, la mesura també inclou els immobles procedents d’herències intestadas i serà vigent mentre duri l’estat d’alarma i fins a sis mesos després que finalitzi.

Els sol·licitants d’aquesta moratòria hauran d’acreditar “una situació econòmica vulnerable provocada per la crisi del coronavirus” en el cas dels lloguers d’habitatges o una reducció del volum de facturació en un altre tipus d’arrendaments, i hauran de retornar l’import ajornat durant els 36 mesos següents i sense interessos.

Publicitat

El decret també amplia de dos a quatre mesos el termini per dipositar les fiances dels contros de lloguer de finques urbanes en l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i proposa que fins al 31 de desembre de 2020 els arrendadors de finques urbanes, tant les destinades a habitatge com les destinades a altres usos, han de dipositar en l’Incasòl la fiança en metàl·lic en el termini de quatre mesos a partir de la formalització del contracte.

Gestió de les residències

El decret també concreta quins centres residencials passen a estar gestionats per la Conselleria de Salut: les residències per a la gent gran i els serveis que s’ofereixen amb caràcter temporal o permanent, i les residències i serveis de centre residencial i temporal o assistida per a persones amb discapacitat intel·lectual i física.

Així mateix, el Govern ha aprovat una nova línia d’ajudes de 3,5 milions d’euros per a les empreses del sector turístic afectades per la pandèmia, i destinarà 586.000 euros per reforçar la prestació del servei dels telèfons 012, 112 i 061.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes