Els casos de racisme van augmentar un 24% durant el 2019 a Catalunya

Les dades són de l'informe anual de l'ONG SOS Racisme

Els casos de racisme a Catalunya van augmentar un 24% durant el 2019 –passant de 151 en 2018 a 188 l’any passat-, segons l’informe anual de l’ONG SOS Racisme, presentat aquest dimarts en una roda de premsa telemàtica a causa de l’estat d’alarma per coronavirus.

Publicitat

El document apunta que, per segon any consecutiu, l’àmbit més comú del racisme a Catalunya és el privat (27%), mentre que el segon origen més habitual es dóna amb els cossos de seguretat (15%); on han augmentat els casos durant el confinament (58% del total).

“Les actuacions de particulars i administració pública no han millorat massa”, ha manifestat Alicia Rodríguez, coordinadora del Servei d’Atenció i Denúncia (SAID) de SOS Racisme, que ha participat en la roda de premsa al costat del doctor en dret Karlos Castilla; i que ha alertat un 32% dels casos identificats no van ser denunciats.

“Es tracta d’una situació habitual produïda per la invisibilització del racisme i la falta de recollida de dades oficials”, ha assegurat Rodríguez, que ha explicat que aquest percentatge augmenta fins el 36% en casos en els quals intervenen membres de les forces de seguretat.

“En aquestes situacions, molts dels afectats es veuen amb una contradenuncia dels cossos policials que en moltes ocasions serveixen per argumentar i justificar la vulneració de drets”, ha afegit la coordinadora del SAID.

Per a Rodríguez, el context de vulnerabilitat dels col·lectius racialitzats i la “desconfiança justificada” en el sistema judicial i la policia, fa que moltes víctimes evitin denunciar i les col·loca en un estat d’indefensió.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca