Centres sanitaris estan utilitzant estudiants d’infermeria com a infermeres “low-cost”

Infermeres de Catalunya ha alertat del risc que comporta "per als pacients i per a les pròpies estudiants"

Publicitat

El sindicat ha criticat que alguns centres sanitaris utilitzin les estudiants d’infermeria com a infermeres “low-cost” durant l’epidèmia del coronavirus.

En un comunicat aquest dimarts, l’organització ha alertat del risc que comporta “per als pacients i per a les pròpies estudiants” el fet que els centres tractin com professionals les alumnes de quart any, que ofereixen suport als hospitals durant la pandèmia.

“Per molt bona predisposició que es tingui, no tenen les competències necessàries legalment reconegudes”, han manifestat des del sindicat, que ha recordat que la falta de professionals davant una crisi sanitària no justifica la suplència amb personal no qualificat.

El sindicat ha advertit que les estudiants estan duent a terme tasques en unitats especialitzades o d’alta complexitat, i de forma autònoma, posant en risc “la seva pròpia salut tant física com a psicològica”, i la dels pacients.

Publicitat

Per aquests motius, Infermeres de Catalunya ha exigit que es deixin d’utilitzar estudiants com a infermeres, “retirant-les immediatament dels llocs on estiguin assumint les tasques pròpies d’una infermera titulada” i situant-les en tasques de suport a les professionals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca