Albiach demana “no generar més soroll” per la presència militar i de la Guàrdia Civil

La líder dels comuns creu que "estaria bé" que el general "rectifiqués" després de la "pseudorectificació" de dilluns

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, admet que no li agrada el llenguatge bèl·lic o la presència militar i de la Guàrdia Civil al costat del govern espanyol, però creu que “no és moment de generar més soroll”. En una entrevista a l’ACN, Albiach ha dit que des del seu espai diuen “públicament i en privat” quan hi ha “alguna cosa” que no els agrada però que ara cal “serenor i no confrontació”. Sobre l’afirmació del cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil que el cos treballa “per minimitzar el clima contrari a la gestió de la crisi per part del govern”, Albiach ha dit que no sap si va ser un “lapsus”, com l’han excusat alguns ministres, i per això “estaria bé” una rectificació després de la “pseudorectificació” de dilluns.

Publicitat

Albiach ha reivindicat que cal garantir els drets fonamentals “en estat d’alarma i sense” i que per això “la llibertat d’expressió ha de ser inqüestionable”, i ha criticat que la dreta espanyola “ara parli de totalitarisme”. “A mi no m’agrada la presència de militars ni de la Guàrdia Civil a les rodes de premsa que ofereix el govern espanyol, per a mi no estem en una guerra, estem davant una crisi sanitària, i prefereixo parlar de cooperació, empatia i cures”, ha reblat.

D’altra banda, la líder dels comuns ha opinat que en certs moments “sembla que hi ha una intenció de desgastar el govern espanyol” i ha exigit “humilitat i autocrítica” al Govern. També ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a “arribar fins on estan les seves competències”, tot i que creu que també “és bo que es tibi al govern espanyol perquè les mesures que s’adoptin siguin més valentes i més socials”. Albiach ha recomanat remar tots a l’una i deixar enrere les polèmiques “estèrils”, com la de les 1.714.000 mascaretes, que finalment “s’ha pogut comprovar que era el percentatge de mascaretes que tocava en funció de la població” i no incloïa cap altra segona lectura, com la que va fer el conseller d’Interior, Miquel Buch, sobre la derrota del 1714.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca