Marlaska demana “deixar en pau” el general de la Guardia Civil

El ministre s'obre a comparèixer al Congrés si la Mesa "ho creu oportú"

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha acusat Cs, PP i Vox d’estar utilitzant la Guàrdia Civil i el Cap de l’Estat Major del cos, José Manuel Santiago, per provar d'”arribar” a ell mateix. “Em sembla una falta de lleialtat i consideració a una de les institucions més valorades per la ciutadania”, ha criticat Marlaska en una entrevista a ‘El Objetivo’. El ministre s’ha expressat en aquest sentit després que el general afirmés en roda de premsa que el cos treballa per minimitzar la crítica al govern espanyol i que les formacions de l’oposició ho critiquessin i exigissin la seva compareixença i la del ministre al Congrés. De fet, Marlaska ha dit que no té “cap inconvenient” en comparèixer si la Mesa “ho troba oportú”.
“Només demano que deixin el tranquil el general, que prou malament ho està passant, i que deixin tranquil·la la Guàrdia Civil”, ha dit Marlaska. El ministre ha assegurat que li ha “sabut greu” que les tres formacions hagin intentar “arribar” a ell a través del cos policial perquè demostren “no conèixer no només el govern, sinó també el general i principalment la Guàrdia Civil”.

Publicitat

Marlaska, que al migdia ja havia dit que les declaracions eren fruit d’un “lapsus” ha aclarit que són “errònies” i les ha atribuït a “la transparència” del govern i el comitè tècnic que fa rodes de premsa diàries. “Són coses que poden passar a tothom”, ha insistit, i ha remarcat que la llibertat d’expressió “forma part de l’ADN” de l’executiu. A més, ha afirmat que, d’haver-se donat l’ordre de minimitzar la crítica, s’entraria en una “actuació il·legal”. El ministre ha assegurat que no li consta que s’estigui plantejant canviar els compareixents a la roda de premsa.

Crítiques de l’oposició

Després de les polèmiques declaracions, tant PP com Cs han exigit la compareixença del ministre i del general per donar explicacions al Congrés. Vox, per la seva banda, ha anunciat “accions legals urgents” contra els dos i ha assegurat que l’episodi s’emmarca en “l’inici d’un cop d’Estat del mateix govern”.

“Autocrítica, tota”

A la mateixa entrevista, en ser preguntat per si el govern “es penedeix” d’alguna cosa, Marlaska ha admès que “està clar que s’han comès errors” de la mateixa manera que “els comet tothom”. “Autocrítica, tota”, ha assegurat, però ha matisat que el penediment “sona a culpabilitat i és una cosa diferent”. El titular d’Interior ha dit que “ja hi haurà temps d’estudiar si s’han comès errors”

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca