La consultora McKingsey pronostica que l’atur es duplicarà a Europa durant els pròxims mesos

L'informe alerta que el 80% dels llocs de treball en risc estan ocupats per persones sense formació universitària

L’atur a Europa es podria duplicar en els pròxims mesos per la crisi del covid-19, segons la consultora McKingsey. En un informe sobre l’impacte del coronavirus en el mercat laboral europeu, pronostica que en el pitjor dels casos la taxa d’atur s’elevaria fins al 11,2% a la Unió Europea i no tornaria als nivells del 2019, és a dir, entorn el 6,5%, fins al 2024. En l’escenari més favorable, l’atur augmentaria fins al 7,6% el 2020 i tornaria als nivells d’abans de la crisi a finals del 2021. L’informe alerta que la crisi pot “agreujar les desigualtats socials existents” perquè el 80% dels llocs de treball en risc estan ocupats per persones sense formació universitària.

Publicitat

En aquest sentit, l’anàlisi destaca que els sectors més afectats pel tancament són precisament aquells que tenen un personal menys qualificat. El comerç majorista i al detall, l’hoteleria, la restauració, la manufactura i la construcció són els més exposats a la pèrdua de llocs de treball.

Un 40% dels joves entre 15 i 24 anys pateixen el risc de perdre la feina a curt termini. Són el grup d’edat més vulnerable a perdre el seu lloc de treball precisament perquè els sectors més tocats per la crisi tenen una plantilla jove, assegura McKingsey.

En total, la consultora creu que uns 59 milions de persones a la UE es podrien quedar a l’atur o patir reduccions de jornada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes