Budó anuncia que es revisarà el model de residència d’avis

"Aquesta realitat ens ha de fer pensar que cal revisar el model i treballar-lo conjuntament amb una visió sanitària"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha mostrat “100% convençuda” que cal canviar el funcionament i l’objectiu de les llars d’avis de Catalunya. “S’ha de revisar el model de residència i com cuidem els nostres avis”, ha afirmat aquest dilluns en una entrevista amb Ràdio 4. Budó ha assenyalat que les residències atenen cada vegada més gent gran “amb uns graus de dependència elevat” i, per tant, molt vulnerable. “Aquesta realitat ens ha de fer pensar que cal revisar el model i treballar-lo conjuntament amb una visió sanitària”, ha conclòs.

Publicitat

La consellera també s’ha referit al desconfinament de la població pel coronavirus i ha demanat a l’Estat que el descentralitzi. “La desescalada no es pot fer com es va fer el confinament, atacant-ho tot de la mateixa manera”, sinó tenint en compte les realitats de cada zona –com la població, ha dit– i quin impacte hi ha tingut el covid-19. Tot i que ha admès que el govern espanyol té la “decisió final” sobre quan s’acabarà la quarantena i també sobre la proposta perquè els nens puguin sortir al carrer, ha insistit que la Generalitat seguirà defensant la seva proposta: “Que deixin el Govern de Catalunya i els municipis decidir com han de sortir els nens i nenes”. Budó ha reclamat que se segueixin les dades epidemiològiques per no posar en risc la salut dels menors i ha advertit que “si les dades no acompanyen, s’hauran de quedar a casa”.

La portaveu del Govern ha lamentat que l’estat d’alarma els hagi retirat competències i ha afirmat que si Catalunya fos un estat independent “el confinament total s’hagués fet 15 dies abans”. “Havent-nos avançat aquests 15 dies, les dades serien molt diferents”, ha garantit, i ha argumentat que els països petits van tancar fronteres quan tenien la malaltia “controlada”, a la vegada que la Generalitat demanava el confinament de Catalunya.

També s’ha referit a la polèmica per les afirmacions del general de la Guàrdia Civil José Manuel Santiago, que ahir diumenge va dir que treballen per “minimitzar el clima contrari” al govern espanyol. “No crec que fossin casualitat. Crec que se li va escapar però que no defugien la realitat aquestes declaracions”, ha apuntat Budó.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca