La Generalitat forma a treballadors que s’incorporaran a residències de gent gran

Hi ha 290 persones inscrites a l'aula virtual i el 75% són dones

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC) han activat una plataforma virtual per formar en línia sobre assistència a gent gran a les persones que s’han inscrit en les borses de treball per afrontar la crisi pel coronavirus.

Publicitat

Aquestes persones s’incorporaran els propers dies en les residències per cobrir les baixes que s’han produït entre el personal afectat per Covid-19, però abans tant el SOC com el CFCC han vist prioritari garantir que rebin una qualificació bàsica i un suport constant, ha apuntat el Govern en un comunicat aquest dissabte.

En aquesta línia, la formació també inclou un mòdul motivacional que els ajudi a veure “el valor” que té aquest treball tant per ajudar a superar la crisi, com per donar el suport necessari a ancians.

Les persones inscrites reben formació sobre higiene de mans i mesures de protecció, acompanyament en els moviments a persones amb baixa mobilitat, ajuda per menjar i altres procediments relatius a les activitats de la vida diària de les persones usuàries de les residències.

Quatre de cada deu, desocupades

Actualment hi ha 290 persones inscrites a l’aula virtual, el 70% d’elles té experiència prèvia en la cura de les persones majors, quatre de cada deu són persones desocupades i el 75% són dones.

El curs té una durada d’entre 10 i 15 hores, està supervisat i tutoritzat per videoconferència, la inscripció es fa a través d’una aula virtual i la formació és a càrrec dels professionals d’Unió Consorci Formació (UCF).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca