La Generalitat forma a treballadors que s’incorporaran a residències de gent gran

Hi ha 290 persones inscrites a l'aula virtual i el 75% són dones

Publicitat

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC) han activat una plataforma virtual per formar en línia sobre assistència a gent gran a les persones que s’han inscrit en les borses de treball per afrontar la crisi pel coronavirus.

Aquestes persones s’incorporaran els propers dies en les residències per cobrir les baixes que s’han produït entre el personal afectat per Covid-19, però abans tant el SOC com el CFCC han vist prioritari garantir que rebin una qualificació bàsica i un suport constant, ha apuntat el Govern en un comunicat aquest dissabte.

En aquesta línia, la formació també inclou un mòdul motivacional que els ajudi a veure “el valor” que té aquest treball tant per ajudar a superar la crisi, com per donar el suport necessari a ancians.

Les persones inscrites reben formació sobre higiene de mans i mesures de protecció, acompanyament en els moviments a persones amb baixa mobilitat, ajuda per menjar i altres procediments relatius a les activitats de la vida diària de les persones usuàries de les residències.

Publicitat

Quatre de cada deu, desocupades

Actualment hi ha 290 persones inscrites a l’aula virtual, el 70% d’elles té experiència prèvia en la cura de les persones majors, quatre de cada deu són persones desocupades i el 75% són dones.

El curs té una durada d’entre 10 i 15 hores, està supervisat i tutoritzat per videoconferència, la inscripció es fa a través d’una aula virtual i la formació és a càrrec dels professionals d’Unió Consorci Formació (UCF).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca