Trump dona llibertat als estats per decidir quan reobrir

Presenta un pla de tres fases per reobrir els EUA i els estats podran prendre decisions

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha presentat aquest dijous un pla de tres fases per reobrir el país que permetrà que els governadors dels estats prenguin decisions segons les seves necessitats individuals.

Publicitat

“Basant-nos en les últimes dades, el nostre equip d’experts creu que podem fer front al proper embat d’aquesta guerra, que hem anomenat ‘Tornar a obrir Amèrica'”, ha assegurat Trump durant la roda de premsa diària del grup de treball del coronavirus a la Casa Blanca.

El pla, que ja s’ha enviat als governadors estatals, estipula quan reobrir restaurants, bars, gimnasos i espais públics, així com permetre gradualment els viatges no essencials, a més d’instar els treballadors a practicar el distanciament social i a prendre’s la temperatura.

Per Trump, els estats menys afectats pel coronavirus podrien reobrir l’economia aquest divendres si compleixen els criteris que ha proporcionat la Casa Blanca. “Podrien obrir literalment demà perquè ja segueixen totes les pautes”, ha insistit, segons ha informat la cadena de televisió CNN.

Quant al paper dels governadors en la reobertura del país, Trump ha incidit que podran prendre decisions individuals. “Si necessiten estar tancats, els ho permetrem. Si creuen que és l’hora de reobrir, els proporcionarem la llibertat de fer-ho i recomanacions”, ha explicat.

El nou rol dels governadors en la reobertura dels Estats Units constitueix un canvi significatiu en la retòrica que Trump ha utilitzat aquests darrers dies, en la qual ha insistit en la seva “autoritat total” per prendre decisions, en detriment de la dels governadors.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca