Trump dona llibertat als estats per decidir quan reobrir

Presenta un pla de tres fases per reobrir els EUA i els estats podran prendre decisions

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha presentat aquest dijous un pla de tres fases per reobrir el país que permetrà que els governadors dels estats prenguin decisions segons les seves necessitats individuals.

“Basant-nos en les últimes dades, el nostre equip d’experts creu que podem fer front al proper embat d’aquesta guerra, que hem anomenat ‘Tornar a obrir Amèrica'”, ha assegurat Trump durant la roda de premsa diària del grup de treball del coronavirus a la Casa Blanca.

El pla, que ja s’ha enviat als governadors estatals, estipula quan reobrir restaurants, bars, gimnasos i espais públics, així com permetre gradualment els viatges no essencials, a més d’instar els treballadors a practicar el distanciament social i a prendre’s la temperatura.

Per Trump, els estats menys afectats pel coronavirus podrien reobrir l’economia aquest divendres si compleixen els criteris que ha proporcionat la Casa Blanca. “Podrien obrir literalment demà perquè ja segueixen totes les pautes”, ha insistit, segons ha informat la cadena de televisió CNN.

Publicitat

Quant al paper dels governadors en la reobertura del país, Trump ha incidit que podran prendre decisions individuals. “Si necessiten estar tancats, els ho permetrem. Si creuen que és l’hora de reobrir, els proporcionarem la llibertat de fer-ho i recomanacions”, ha explicat.

El nou rol dels governadors en la reobertura dels Estats Units constitueix un canvi significatiu en la retòrica que Trump ha utilitzat aquests darrers dies, en la qual ha insistit en la seva “autoritat total” per prendre decisions, en detriment de la dels governadors.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca