Sanitat insisteix en mantenir el recompte actual de morts per Covid-19 per no disparar les dades

Només s’han de comptar com a morts per coronavirus els casos confirmats

El ministeri de Sanitat ha emès una nova ordre ministerial que modifica la del 15 de març on diu a les comunitats autònomes que només s’han de comptabilitzar com a morts per coronavirus els casos confirmats via proves PCR o per tests d’anticossos sigui quin sigui el lloc on hagin mort. El document també incorpora més concrecions que fins ara no es demanaven com ara informar sobre els casos confirmats asimptomàtics o el nombre de professionals sanitaris afectats. Els centres amb UCI també hauran d’informar sobre la “pressió a les urgències”.

Publicitat

L’ordre arriba dos dies després que la Generalitat implantés un nou sistema per comptar les defuncions, incloent les dades dels morts en residències, centres sociosanitaris i domicilis, elevant la xifra en gairebé el doble de la oficial: 7097.

Aquest dijous la ministra portaveu, Maria Jesús Montero, va acusar la Generalitat de confondre els ciutadans amb el nou recompte i provocar una sensació de “desconfiança”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes