El Govern participarà en els Pactes de la Moncloa si pot reclamar l’autodeterminació

Budó insisteix que no estaran en els pactes si és una "reconstrucció nacional" espanyola

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest divendres que participaran en la reedició dels Pactes de la Moncloa que vol impulsar el Govern central de Pedro Sánchez si des de Catalunya es pot reclamar el dret a l’autodeterminació.

Publicitat

“Si anem a un acord que cerqui democratitzar i no blanquejar el règim del 78, si cerquem uns pactes en què Catalunya pugui reclamar el dret a l’autodeterminació, estarem”, ha subratllat en roda de premsa telemàtica des del Palau de la Generalitat davant la ronda de contactes que està realitzant Sánchez amb els partits.

També ha destacat la importància que aquests pactes cerquin un model social en el qual no es retallin drets dels treballadors, i que el seu objectiu no sigui la recentralització de competències i drets.

Segons Budó, ara el Govern està centrat a gestionar la crisi del coronavirus i les seves posteriors conseqüències, per la qual cosa estaran al debat d’uns nous pactes si es vol abordar la reconstrucció econòmica i social de la societat.

“Però no estarem si es tracta d’una reconstrucció nacional en clau espanyola. No entenem que ara toqui enfortir l’estat de les autonomies. Som un Govern independentistes que volem l’autodeterminació”, ha recalcat.

La també consellera de Presidència ha explicat que des de la Generalitat volen gestionar una crisi com aquesta “amb el màxim de competències, celeritat i eines que et proporciona ser un estat per no haver d’anar a remolc del que decideixi un Estat que va lent a l’hora de prendre decisions”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca