El Govern participarà en els Pactes de la Moncloa si pot reclamar l’autodeterminació

Budó insisteix que no estaran en els pactes si és una "reconstrucció nacional" espanyola

Publicitat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest divendres que participaran en la reedició dels Pactes de la Moncloa que vol impulsar el Govern central de Pedro Sánchez si des de Catalunya es pot reclamar el dret a l’autodeterminació.

“Si anem a un acord que cerqui democratitzar i no blanquejar el règim del 78, si cerquem uns pactes en què Catalunya pugui reclamar el dret a l’autodeterminació, estarem”, ha subratllat en roda de premsa telemàtica des del Palau de la Generalitat davant la ronda de contactes que està realitzant Sánchez amb els partits.

També ha destacat la importància que aquests pactes cerquin un model social en el qual no es retallin drets dels treballadors, i que el seu objectiu no sigui la recentralització de competències i drets.

Segons Budó, ara el Govern està centrat a gestionar la crisi del coronavirus i les seves posteriors conseqüències, per la qual cosa estaran al debat d’uns nous pactes si es vol abordar la reconstrucció econòmica i social de la societat.

Publicitat

“Però no estarem si es tracta d’una reconstrucció nacional en clau espanyola. No entenem que ara toqui enfortir l’estat de les autonomies. Som un Govern independentistes que volem l’autodeterminació”, ha recalcat.

La també consellera de Presidència ha explicat que des de la Generalitat volen gestionar una crisi com aquesta “amb el màxim de competències, celeritat i eines que et proporciona ser un estat per no haver d’anar a remolc del que decideixi un Estat que va lent a l’hora de prendre decisions”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca