Colau utilitza la via unilateral per aplicar les mesures contra el covid

L'oposició li demana mesures consensuades

L’oposició al Govern municipal de Barcelona ha retret a l’alcaldessa Ada Colau “unilateralitat” en prendre decisions respecte a la crisi de la Covid-19, i li ha reclamat mesures consensuades amb tots els grups municipals per fer front a la situació.

Publicitat

Ho ha dit en el ple telemàtic extraordinari que ha celebrat aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona per tractar l’actuació de la ciutat en la crisi del coronavirus, que ha començat amb 38 minuts de retard per problemes tècnics, i que s’ha iniciat amb un minut de silenci per recordar a les víctimes de la pandèmia.

El president d’ERC en el consistori, Ernest Maragall, ha proposat crear una taula de ciutat que no agrupi únicament als partits polítics, sinó que tingui una representació àmplia de tota la ciutat i amb una agenda concreta, i ha criticat que la falta de lideratge que, segons ell, ha tingut Colau al moment de prendre decisions: “Hi ha hagut una actuació unilateral i protagonisme personal”.

Per a la presidenta de JxCat, Elsa Artadi, és necessari actuar amb celeritat i concretar mesures concretes que beneficiïn al màxim possible a la ciutadania i, en aquest sentit, ha plantejat un pla per “recuperar, reiniciar i reinventar” Barcelona després del confinament amb mesures concretes per superar la crisi i tornar a la normalitat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la presidenta de Cs, Luz Guilarte, que ha apostat per “dissenyar un full de ruta consensuat per sortir de la crisi” perquè considera insuficient la resposta del Govern municipal, a qui ha demanat unitat i refer els pressupostos.

Nou pressupost municipal

El president de BCN Canvi, Manuel Valls, també ha demanat aprovar un nou pressupost municipal “adaptat a la realitat” i ha proposat un pla estratègic de reconstrucció econòmica pel qual considera que és clau la col·laboració entre administracions.

Per la seva banda, el president del PP, Josep Bou, ha reclamat fer “un gran sacrifici” per servir a la ciutat, i ha anunciat algunes de les mesures que presentarà en la propera comissió d’Economia –que no té data–, com destinar el superàvit per fer front a emergències, eliminar les subvencions a entitats que tinguin un caràcter ideològic, i reduir, suprimir o fusionar empreses d’organismes municipals.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca