Més de tres milions de treballadors afectats pels ERTO a Espanya

Les empreses presenten 500.000 expedients

Les mesures de confinament que es van decretar el passat 15 de març per contenir la propagació del coronavirus ha provocat que les empreses hagin presentat 488.470 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), que afecten més de tres milions de treballadors.

Publicitat

Així es desprèn de les dades que ha recollit Europa Press a partir de la informació de les diferents autoritats laborals de cada comunitat autònoma fins aquest dimecres 15 d’abril, a les quals se sumen els gairebé 850.000 llocs de treball que es van perdre al març pel coronavirus.

Amb les dues dades afegides, la xifra de treballadors expulsats del mercat laboral després del tancament d’establiments, fronteres i fins i tot de la indústria no essencial, ascendeix a prop de quatre milions de persones que ha provocat un gran buit econòmic en el comerç, el turisme i la indústria.

No obstant això, els tres milions de persones afectades pels ERTO tornaran a la feina, per la qual cosa no compten com a desocupats, però sí les 850.000 baixes de la Seguretat Social que es van registrar al març que es comptabilitzen com la pèrdua neta d’afiliació i que contribueix a augmentar l’atur.

L’ocupació que es va perdre al març es deu a l’extinció dels contractes temporals, per la qual cosa, fins i tot els que no reuneixen els requisits per cobrar l’atur, també rebran un subsidi excepcional de 430 euros per minvar al mínim el seu poder adquisitiu i afavorir així una recuperació de l’economia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes