Les eleccions catalanes a la nevera

Torra no fixarà data: "Ningú ara ho entendria"

El president del Govern, Quim Torra, ha descartat aquest dijous convocar eleccions o plantejar una data per celebrar-les dins del context actual per la crisi pel coronavirus: “Ningú ara entendria que hi hagués eleccions o fins i tot es posés una data”, ja que considera que han de focalitzar tots els seus esforços en aquesta situació.

Publicitat

“No és un tema ni que m’hagi plantejat”, ha assegurat en una roda de premsa telemàtica amb periodistes internacionals sobre la situació generada pel coronavirus, abans de la qual Torra va anunciar que anunciaria la data de les eleccions després que el Parlament aprovés els Pressupostos catalans per 2020; un tràmit que s’ha retardat a causa de la pandèmia i perquè Cs va presentar un recurs al Consell de Garanties Estatutàries.

Ha assegurat que el seu únic objectiu en aquest moment és la gestió de la crisi per Covid-19 i les seves conseqüències: “Som un govern independentista que ara mateix només tenim una prioritat: protegir la vida i la salut de tots els nostres ciutadans, hagin votat el que hagin votat. No tenim cap altra”, i li decebria que algun partit utilitzés la crisi de forma partidista, ha afirmat.

Pactes de la Moncloa

Torra s’ha obert a abordar uns nous Pactes de la Moncloa en els quals, “amb tota naturalitat, Catalunya va a reclamar el seu dret a l’autodeterminació”, si en ells es plantegen problemes estructurals de l’economia i que s’avanci cap a la justícia social.

S’ha obert a abordar aquests pactes que planteja el Govern central de Pedro Sánchez si pretenen “democratitzar aquest Estat i no blanquejar el règim del 77”, així com aconseguir que la crisi pel coronavirus no la paguin els ciutadans, entre altres aspectes.

Ha assegurat que ara com ara no té més informació d’aquests pactes més enllà de titulars de premsa de Sánchez: “Espero que no ens passi com amb el decret d’alarma”, del que no van tenir informació prèvia, segons Torra, que ha dit que creu que així no s’han de treballar aquests assumptes perquè així no se cerca la cooperació.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca