La UE admet que no estava “preparada” per gestionar la crisi del covid-19

La presidenta de la CE demana perdó a Itàlia per la manca d'ajuda europea a l'inici de la pandèmia

La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, ha reconegut que no estaven preparats per afrontar l’emergència del coronavirus. “Ningú estava realment preparat per això”, ha admès. L’alemanya també ha demanat perdó per la manca de suport europeu a Itàlia a l’inici de la pandèmia quan necessitava ajuda. “Europa ha de demanar disculpes”, ha dit en un discurs a l’Eurocambra. Tot i això, Von der Leyen ha defensat que no van trigar “gaire” a reaccionar amb solidaritat i ha qualificat d”impressionant” el conjunt d’ajudes impulsades per la Unió Europea com el mig bilió d’euros en préstecs acordat per l’Eurogrup. La presidenta de la CE ha reconegut que això no serà suficient. “Cal un pla Marshall per la recuperació”, ha dit.

Publicitat

Von der Leyen insisteix que el pressupost plurianual de la UE és l’instrument més adequat per canalitzar-lo. El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha assegurat que els líders europeus discutiran aquesta qüestió en la cimera de la setmana que ve.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca