Colau al Gobierno: “Allibereu els nostres nens”

L'alcaldessa de Barcelona defensa que els infants puguin sortir de cas a donar una volta prop de casa

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al govern espanyol, que és qui pren les mesures de restricció en la crisi del coronavirus, que no esperi més i “s’alliberin” els nens i nenes. En un escrit al seu compte de Facebook, Colau assegura que parla com a alcaldessa i com a mare de dos nens de 9 i 3 anys que porten un mes sense sortir de casa. Colau s’ha mostrat convençuda que poden sortir a donar una volta prop de casa i ha instat a “buscar la manera de fer-ho bé” i d’acord amb els consells dels experts sanitaris. L’alcaldessa admet que els infants poden contagiar el virus sense tenir cap símptoma però afegeix que això també passa amb molts adults.

Publicitat

“I és que si poden sortir a passejar adults amb un gos, i ara algunes activitats econòmiques no essencials es reactiven, per què els nostres nens i nenes han de seguir esperant?”, s’ha preguntat. Colau ha afegit que en les darreres setmanes els ciutadans han demostrat que “són responsables i no idiotes” i que s’han seguit totes les recomanacions i instruccions. “Per aquesta raó estem segurs que poden sortir a donar una volta prop de casa, mantenint les mateixes distancies que mantenim els adults quan anem a comprar”, ha considerat.

Colau ha lamentat una societat “excessivament adultocèntrica” que condemna a “patiments evitables” i defensa que els infants “no són un accident ni una molèstia per gestionar” sinó persones amb drets a la infància reconeguts als tractats internacionals.

Segons l’alcaldessa, les autoritats educatives estan molt preocupades pel sistema d’avaluació i assegura que a ella, com a molts pares i mares, el que més li preocupa és la salut psicològica i emocional dels nens i nenes. “Estem cansats que ens diguin que som soldats i que això és una guerra, en lloc de parlar de com cuidar la vida i cuidar-nos entre nosaltres”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes