Colau al Gobierno: “Allibereu els nostres nens”

L'alcaldessa de Barcelona defensa que els infants puguin sortir de cas a donar una volta prop de casa

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al govern espanyol, que és qui pren les mesures de restricció en la crisi del coronavirus, que no esperi més i “s’alliberin” els nens i nenes. En un escrit al seu compte de Facebook, Colau assegura que parla com a alcaldessa i com a mare de dos nens de 9 i 3 anys que porten un mes sense sortir de casa. Colau s’ha mostrat convençuda que poden sortir a donar una volta prop de casa i ha instat a “buscar la manera de fer-ho bé” i d’acord amb els consells dels experts sanitaris. L’alcaldessa admet que els infants poden contagiar el virus sense tenir cap símptoma però afegeix que això també passa amb molts adults.

Publicitat

“I és que si poden sortir a passejar adults amb un gos, i ara algunes activitats econòmiques no essencials es reactiven, per què els nostres nens i nenes han de seguir esperant?”, s’ha preguntat. Colau ha afegit que en les darreres setmanes els ciutadans han demostrat que “són responsables i no idiotes” i que s’han seguit totes les recomanacions i instruccions. “Per aquesta raó estem segurs que poden sortir a donar una volta prop de casa, mantenint les mateixes distancies que mantenim els adults quan anem a comprar”, ha considerat.

Colau ha lamentat una societat “excessivament adultocèntrica” que condemna a “patiments evitables” i defensa que els infants “no són un accident ni una molèstia per gestionar” sinó persones amb drets a la infància reconeguts als tractats internacionals.

Segons l’alcaldessa, les autoritats educatives estan molt preocupades pel sistema d’avaluació i assegura que a ella, com a molts pares i mares, el que més li preocupa és la salut psicològica i emocional dels nens i nenes. “Estem cansats que ens diguin que som soldats i que això és una guerra, en lloc de parlar de com cuidar la vida i cuidar-nos entre nosaltres”, ha conclòs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca