Borràs recorda que és “fonamental” tenir un estat propi per fer front a les crisis

"És un error pensar que ara no toca parlar del procés, toca més que mai"

Publicitat

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha defensat que és un “error” pensar que ara no toca parlar del procés i ha afegit que “toca més que mai” perquè amb la crisi del coronavirus s’ha demostrat que tenir eines d’estat és “fonamental”. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Borràs ha fet aquesta consideració abans de reunir-se aquest migdia telemàticament amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per abordar la possibilitat d’un acord per a la reconstrucció o també anomenat nous Pactes de la Moncloa. Borràs ha insistit que JxCat “no blanquejarà res” i que no està per la reconstrucció nacional espanyola sinó per la “reconstrucció catalana”.

Borràs ha argumentat que el procés no és com el Guadiana, que apareix i desapareix, i ha assenyalat que en la crisi del coronavirus s’ha vist de manera evident que és “bàsic” disposar d’estructures d’estat. En aquest sentit, ha afegit que potser hi ha gent que no s’havia sentit interpel·lada per la independència de Catalunya i que ara veu que l’afecta. “Toca més que mai la reivindicació de l’exercir el dret d’autodeterminació”, ha conclòs.

Pel que fa al gran acord que vol teixir el president Sánchez, Borràs ha dit que els Pactes de la Moncloa del ’77 evoquen una manera d’afrontar un renaixement que “no té res de similar al context que s’està vivint ara”.

En referència a l’ingrés mínim vital, la portaveu de JxCat ha dit que encara no sap com es concretarà la mesura i ha assenyalat que els ministeris funcionen com a compartiments estancs quan necessiten transversalitat. Així mateix, ha afirmat que si hi ha divergències de criteri dins de l’executiu espanyol, això “obstaculitza” la mesura.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes