Felipe González omet que l’exèrcit fou una peça clau dels Pactes de la Moncloa del ’77

"Si algú creu que enmig de la pandèmia s'ha de trencar el marc constitucional, aquest partit s'està autoexcloent del diàleg"

L’expresident del govern espanyol Felipe González ha defensat que avui hi ha “més instruments” per a un pacte polític que durant els Pactes de la Moncloa del 1977. En una entrevista a RNE, González ha afegit que ara les condicions són moltes en una “democràcia avançada” i ha instat a avançar en el diàleg si falta voluntat. Segons González, aquest diàleg ha de ser “sense condicions prèvies” i respectant el marc constitucional. “Si algú creu que enmig de la pandèmia s’ha de trencar el marc constitucional, aquest partit s’està autoexcloent del diàleg”, ha avisat. Així mateix, ha considerat que la Unió Europea s’ha de coordinar per acordar mesures.

Publicitat

L’expresident ha recordat que quan es van forjar els Pactes de la Moncloa no hi havia ni Constitució ni llibertat sindical. Per tant, segons González, ara hi ha les condicions necessàries per poder arribar a un acord polític. “Tenim una crisi política des de fa anys, per la composició del parlament, però tenim més instruments que abans”, ha conclòs.

En el marc d’aquest diàleg, González ha dit que “no s’ha de jugar ni amb el marc constitucional ni amb el marc europeu” i que s’ha de dialogar amb “tots els que estiguin disposats a assumir responsabilitats per lluitar contra un enemic que és la pandèmia”.

Es tracta, segons González, d’intentar el major diàleg possible perquè “la recessió no es converteixi en una gran depressió”. I ha defensat la importància d’acudir als experts quan els polítics no saben sobre una qüestió.

Preguntat per si li preocupa la presència d’Unides Podem al govern de coalició amb el PSOE, González ha respost que no i que és demòcrata amb el que ha decidit la majoria parlamentària. Això sí, ha avisat que si durant el diàleg algun dels socis del govern o algú altre creu que és moment de trencar les regles de joc de la UE o de canviar la constitució s’estaran autoexcloent. I ha afegit que, en aquest cas, el president del govern espanyol “no ho ha de tolerar”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca