Exteriors es compromet a lluitar contra l’assetjament sexual

"No podem permetre que aquesta situació es torni a repetir"

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Bernat Solé, ha expressat aquest dimecres el seu compromís amb la lluita contra l’assetjament sexual després dels presumptes casos protagonitzats per l’ex-cap de gabinet del llavors conseller Alfred Bosch, que va dimitir per aquest assumpte.

Publicitat

“No podem permetre que aquesta situació es torni a repetir”, ha afirmat en la seva compareixença telemàtica en la comissió d’Acció Exterior del Parlament, que ha estat la seva primera intervenció en la Càmera catalana des que va assumir el càrrec de conseller.

Solé ha assegurat que des que va arribar al Departament una de les seves prioritats ha estat “retornar la confiança i l’autoestima” als treballadors que han sofert aquesta situació, per la qual cosa ha treballat per garantir que les víctimes dels casos de presumpte assetjament sexual estiguin acompanyades en tot moment.

També ha manifestat la seva voluntat d’aplicar mesures perquè es puguin gestionar futurs casos de la forma “més eficient i amb la màxima celeritat possible”, i ha explicat que han activat una bústia anònima perquè qualsevol persona que pugui denunciar una situació d’assetjament tingui garantit el seu anonimat.

Solé ha cridat a tots els grups a conjurar-se per fer front a situacions d’assetjament sexual, ja que considera que es tracta d’una agressió als drets humans i a les llibertats: “En situacions d’assetjament sexual, tolerància zero. Ens ho hem de ficar tots al cap”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes