El Registre Civil de Barcelona no va inscriure defuncions en dues setmanes per saturació

Va haver-hi un 37% més d'inscripcions durant la primera setmana en comparar-ho amb els mateixos dies de 2019

Publicitat

El Registre Civil de Barcelona no va inscriure cap defunció en la quinzena del 23 de març al 4 d’abril, durant la pandèmia de coronavirus, en estar saturat i perquè els serveis mínims no donaven proveïment.

Durant el mateix període, les xifres en tota Catalunya assenyalen que, durant aquestes dates, va haver-hi un 37% més d’inscripcions durant la primera setmana en comparar-ho amb els mateixos dies de 2019, i la segona setmana van augmentar un 101%, segons recull l’acta de la reunió del dimarts de la comissió de seguiment del coronavirus del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L’informe sobre les dades assenyala “els consegüents perjudicis per als ciutadans” d’aquesta situació, i el TSJC reitera la necessitat de poder usar mitjans telemàtics per fer les inscripcions pendents.

El dilluns passat, es va advertir en la mateixa comissió que, malgrat l’augment en els serveis mínims en el Registre Civil de Barcelona, seguien sent insuficients, per la qual cosa només s’estaven fent expedicions de llibres de família i llicències d’enterrament, mentre que quedaven pendents les inscripcions de naixement i defunció.

Publicitat

Davant la situació, la comissió va avisar que podia “produir en el temps un col·lapse” i que les inscripcions no es fessin en el termini reglamentari, per la qual cosa ja va estimar necessari implantar mitjans telemàtics.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca