El nombre d’UCIs amb pacients del Covid-19 baixa per primera vegada del 80%

Vergés ha explicat que la Generalitat compta amb quatre pavellons habilitats com a hospitals de campanya vinculats als principals centres sanitaris que tracten el coronavirus

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha explicat aquest dimecres que el nombre de llits d’Unitats de Cures Intensives (UCI) ocupades per pacients amb coronavirus ha baixat del 80% per primera vegada des que va esclatar la crisi sanitària.

Publicitat

En una roda de premsa telemàtica conjunta amb la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, la consellera de Salut ha xifrat en 2.081 les UCI habilitades a Catalunya: 325 per a pacients sense Covid-19 i 1.756 per a pacients amb la malaltia; 1.361 de les quals estan ocupades actualment.

Vergés ha explicat que la Generalitat compta amb quatre pavellons habilitats com a hospitals de campanya vinculats als principals centres sanitaris que tracten el coronavirus, inclosos els espais de Fira Salut, amb 338 llits; i Vallès Salut, amb 240; a més del Pavelló Salut de l’Hospital Clínic de Barcelona, que s’està habilitant en el recinte de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) en Montjuïc.

Respecte a l’hospital de campanya habilitat en el municipi de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) per la Guàrdia Civil i l’ajuntament de la localitat, Vergés ha descartat que es s’utilitzi i ha afirmat que la prioritat és aprofitar espais annexos als ja existents.

“Esperem no necessitar massa espais més; això vol dir que continuem en aquesta fase de control de l’epidèmia per sota de la capacitat assistencial que hem pogut construir”, ha afirmat Vergés, que ha defensat que s’ha evitat el col·lapse de les UCI, però que es pararà esment a possibles rebrots del virus que tensionen el sistema.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca