El CoNCA activa el canal d’emergència cultural amb experts per acompanyar el sector

El sector disposarà d'un servei d'especialistes en la cerca de recursos durant la crisi de la covid-19

Publicitat

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) vol donar resposta a les seves demandes del sector artístic i cultural, tancat per la crisi del coronavirus, en el context de “màxima incertesa” i ha activat el canal d’emergència cultural, un nou servei d’acompanyament personalitzat a través d’un formulari online que es posarà en marxa aquest dimecres. El formulari serà accessible des del web del Consell (www.conca.cat) i des del nou portal del Departament de Cultura ‘Pla de rescat’, en el qual es centralitza tota la informació per afrontar l’emergència sanitària. El nou canal obrirà una via de comunicació directa amb professionals economistes, assessors legals i gestors cultural.

Concretament, els experts estudiaran cada cas per mirar de resoldre els dubtes en matèria laboral (relació amb l’ocupador, prestacions públiques), fiscal (gestió i pagament de l’IVA, l’IRPF, ISoc, impostos i taxes municipals), professional (gestió dels autònoms, ajuts a l’activitat professional), societari (préstecs, crèdits i avals, expedients de regulació temporal), de programació i contractació pública, i d’ajuts i subvencions (pagaments, noves convocatòries).

El CoNCA també assegura en un comunicat que està recollint les mesures proposades pel sector i les administracions amb l’objectiu d’articular iniciatives que en garanteixin la supervivència amb el suport de tots els agents implicades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes