Budó demana respecte als experts que assessoren

"No és de rebut que per criticar un govern, que és legítim, es faci amb crítiques als experts que els assessoren"

Publicitat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reclamat aquest dimecres deixar fora de les crítiques polítiques i partidistes” als experts, científics i especialistes que assessoren als governs perquè puguin treballar amb llibertat i amb la mínima pressió en plena crisi del coronavirus.

En roda de premsa des del Palau de la Generalitat, ha defensat que els governs són els que han d’estar sota el focus de l’escrutini i la crítica pública, i que el treball i l’assessorament que duen a terme els experts és “molt important per prendre decisions el més encertades possibles”.

“No és de rebut que per criticar un govern, que és legítim, es faci amb crítiques als experts que els assessoren”, ha sostingut Budó.

En preguntar-se-li si es referia a les crítiques del Govern central a l’epidemiòleg Oriol Mitjà, que assessora al Govern, ha assegurat que és una petició “en general” i no dirigida a algú concret.

Publicitat

Segons Budó, tots els experts mereixen reconeixement professional i treballen per col·laborar i ajudar, per la qual cosa demana que puguin actuar “en les millors condicions i mínimes pressions possibles perquè el seu assessorament sigui el més independent possible”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes