La UGT esquiva Sánchez i acusa els empresaris de fer escollir entre economia i salut

Álvarez crida a la UE a fer un pla de reconstrucció global

El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, ha demanat aquest dimarts que “els empresaris no facin escollir a la gent entre economia i salut” després que aquesta setmana els treballadors de sectors no essencials es reincorporin al seu treball en el marc de l’estat d’alarma per coronavirus.

Publicitat

En una entrevista de Ser Catalunya recollida per Europa Press i preguntat sobre la seva opinió respecte a la tornada a l’activitat, Álvarez ha afirmat que s’ha de garantir que amb això no es generi un nou rebrot.

Per això, ha demanat que aquest retorn al treball es faci “en les millors condicions possibles”, amb equips de protecció individual (EPI) i mantenint les distàncies de seguretat entre els treballadors.

També ha reclamat que quan es doni un cas de Covid-19 en una empresa, aquesta no ho amagui i procedeixi a posar en quarentena als treballadors que han estat en contacte amb l’empleat afectat: “És el més eficient per lluitar contra aquesta malaltia”.

Acord amb la CEOE

Ha indicat que aquesta setmana intentaran tancar un acord amb la patronal CEOE per al retorn al treball, si bé ha indicat que aquest es farà de forma escalonada i que l’objectiu dels sindicats és que aquest procés es faci en les millors condicions: “Els empresaris tenen una gran responsabilitat a l’hora de parar aquesta epidèmia”.

Ha defensat que la UE ha de fer un pla de reconstrucció de present i futur, i ha lamentat que molts països hagin de comprar materials de protecció fora d’Europa perquè el continent no té producció.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca