La Intersindical fa un pas endavant per protegir els autònoms davant la “manca” de polítiques “efectives”

El sindicat considera que cal promoure hàbits de consum de quilòmetre zero com a alternativa a les multinacionals

Publicitat

La Intersindical – CSC ha creat una “xarxa solidària” d’autònoms per fer front a la crisi del coronavirus davant la “manca” de polítiques “efectives” de les administracions. L’espai permetrà als treballadors anunciar-se de forma gratuïta i vendre els seus productes i serveis. El sindicat considera que cal promoure hàbits de consum de quilòmetre zero com a alternativa a les grans multinacionals, “que no reverteixen el capital a la societat i no dubten en cercar mecanismes per minvar els drets laborals de les persones treballadores”. La plataforma estarà a disposició de la ciutadania, que hi podrà accedir per comprar productes o contractar serveis en el seu entorn.

“[Aquest espai] ha de posar les bases per un futur de comerç sostenible i de proximitat i una nova forma d’economia i de consum”, ha manifestat el sindicat a través d’un comunicat. La Intersindical ha fet una crida als autònoms per unir-se a la xarxa, així com a col·laborar econòmicament en la millora d’aquesta a través d’una quota solidària.

La posada en marxa d’aquest espai respon a les mesures “insuficients, poc clares i complexes en tramitació” impulsades per les administracions. El sindicat ha recordat que el col·lectiu dels autònoms és un dels més “desprotegits” davant la crisi del coronavirus i ha reclamat adaptar les quotes d’aquests treballadors a la nova realitat econòmica.

Així mateix, ha alertat que no tots els “afectats reals” es podran acollir als ajuts, ja que aquests “no s’ajusten a la realitat” i ha denunciat una “manca” d’informació “oficial i publicada”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca