L’alcaldessa de Rubí a Vergés: “Estan deixant morir els nostres avis i àvies”

Martínez demana a través d'una carta una actuació "contundent" davant la situació "insostenible" que viu la ciutat

Publicitat

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha exigit aquest dilluns a la consellera de Salut, Alba Vergés, una actuació “contundent” a les residències de gent gran davant el que descriu com una situació “insostenible” a la ciutat vallesana. “Sra. Consellera, estan deixant morir els nostres avis i àvies”, assegura Martínez a través d’una carta. L’alcaldessa demana que el Govern valori, malgrat no tenir la competència en la gestió de la crisi sanitària, traslladar als hospitals aquelles persones que ho necessitin i amb possibilitats de recuperació. Si aquesta opció no fos viable, exigeixen la medicalització de les residències que ho requereixin. “La progressió del contagi avança amb molta velocitat i requereix d’actuacions urgents”, afirma.

L’alcaldessa de Rubí (Vallès Occidental) lamenta que la Generalitat no hagi accedit a què el cos de Bombers fes tasques de desinfecció a residències d’avis de la ciutat, tal i com havia demanat Martínez en una carta el passat 3 d’abril.

L’alcaldessa assegura que ha estat l’Ajuntament de Rubí el que ha proporcionat material de seguretat a totes les residències i ha realitzat desinfeccions, algunes a càrrec del pressupost municipal i altres mitjançant la Unitat Militar d’Emergència (UME), a qui van demanar la seva intervenció.

Martínez assegura que, malgrat no tenir competències en la gestió de la crisi sanitària pel que fa a les residències, l’Ajuntament ha actuat “amb responsabilitat” per minimitzar la “greu situació” que s’estava produint en aquests centres, mentre esperava una actuació “més contundent” per part de la Generalitat.

Publicitat

Una actuació que l’alcaldessa lamenta que “encara no s’hagi produït”. “La situació a les residències de la meva ciutat és insostenible”, assenyala. A més, manifesta el seu desacord pel tracte que assegura que s’està donant a les direccions dels centres per part del Departament de Salut.

Martínez explica que el dia 30 de març es va demanar a CatSalut poder fer proves als residents per tal de poder traslladar a un altre espai les persones no contagiades. La resposta va ser que “no contemplaven” fer trasllat i que des dels CAP es tenia la situació “controlada”. “A dia d’avui no podem dir que la situació hagi estat controlada tal com demostren les dades del nostre municipi”, apunta l’alcaldessa d’un municipi amb sis residències de gent gran.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca