Illa diu que Espanya ha arribat al pic tot i que Simón el situava el 19 de març

"Són unes dades que ens permeten confirmar que hem superat ja la primera fase de l'epidèmia, aconseguir el pic"

Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que ja s’ha arribat al pic del coronavirus, per la qual cosa l’objectiu que s’han marcat les autoritats sanitàries per a aquesta setmana és “consolidar” la segona etapa en la lluita contra el Covid-19, és a dir, doblegar la corba de nous contagis. Un anunci que contrasta amb les paraules del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, qui el situava prop del 19 de març malgrat que dies després, l’1 d’abril, ja el donava per superat i parlava del “descens”.

En roda de premsa, ha celebrat les dades d’aquest dilluns, quan s’han detectat 3.477 nous casos, és a dir, aproximadament un 2 per cent d’increment vers les xifres d’aquest diumenge.

També ha destacat la pujada del 6 per cent en l’increment de pacients recuperats, així com que solament hagi crescut un 3 per cent el nombre de morts.

“Són unes dades que ens permeten confirmar que hem superat ja la primera fase de l’epidèmia, aconseguir el pic”, ha ressaltat, agraint el “magnífic compliment” dels ciutadans de les restrictives mesures de moviments des de l’Estat d’Alarma, així com als sanitaris.

Publicitat

Malgrat aquestes dades positives, ha recordat que Espanya “segueix en fase de confinament”. “No hem iniciat cap procés de desescalada ni han finalitzat les restriccions a la circulació de les persones”, i ha assenyalat que la volta al treball d’activitats no essencials han transcorregut amb normalitat.

En aquest sentit, ha defensat que el Govern central serà “molt cautelós” en la relaxació progressiva de les mesures. “Anem analitzant dia a dia com va avançant la malaltia, sempre sobre la base d’evidència científica. Hi ha moltes zones d’incertesa en aquest virus. Sobre la base de l’evidència dels experts, anem a prendre les decisions, respectant sempre al màxim possible els drets i llibertats de tots els ciutadans, i analitzant possibles escenaris”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca