Illa diu que Espanya ha arribat al pic tot i que Simón el situava el 19 de març

"Són unes dades que ens permeten confirmar que hem superat ja la primera fase de l'epidèmia, aconseguir el pic"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que ja s’ha arribat al pic del coronavirus, per la qual cosa l’objectiu que s’han marcat les autoritats sanitàries per a aquesta setmana és “consolidar” la segona etapa en la lluita contra el Covid-19, és a dir, doblegar la corba de nous contagis. Un anunci que contrasta amb les paraules del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, qui el situava prop del 19 de març malgrat que dies després, l’1 d’abril, ja el donava per superat i parlava del “descens”.

Publicitat

En roda de premsa, ha celebrat les dades d’aquest dilluns, quan s’han detectat 3.477 nous casos, és a dir, aproximadament un 2 per cent d’increment vers les xifres d’aquest diumenge.

També ha destacat la pujada del 6 per cent en l’increment de pacients recuperats, així com que solament hagi crescut un 3 per cent el nombre de morts.

“Són unes dades que ens permeten confirmar que hem superat ja la primera fase de l’epidèmia, aconseguir el pic”, ha ressaltat, agraint el “magnífic compliment” dels ciutadans de les restrictives mesures de moviments des de l’Estat d’Alarma, així com als sanitaris.

Malgrat aquestes dades positives, ha recordat que Espanya “segueix en fase de confinament”. “No hem iniciat cap procés de desescalada ni han finalitzat les restriccions a la circulació de les persones”, i ha assenyalat que la volta al treball d’activitats no essencials han transcorregut amb normalitat.

En aquest sentit, ha defensat que el Govern central serà “molt cautelós” en la relaxació progressiva de les mesures. “Anem analitzant dia a dia com va avançant la malaltia, sempre sobre la base d’evidència científica. Hi ha moltes zones d’incertesa en aquest virus. Sobre la base de l’evidència dels experts, anem a prendre les decisions, respectant sempre al màxim possible els drets i llibertats de tots els ciutadans, i analitzant possibles escenaris”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca