El Govern recela dels Pactes de la Moncloa

"Quan ens expliquin per a què volen aquests pactes, quina finalitat tenen i com els poden abordar, podrem saber si hi som o no hi som"

Publicitat

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit aquest dilluns que la Generalitat desconeix quina és la “proposta” del president del Govern, Pedro Sánchez, per a uns nous Pactes de la Moncloa, i que només quan la coneguin decidiran si se sumen o no a la mateixa.

“Quan ens expliquin per a què volen aquests pactes, quina finalitat tenen i com els poden abordar, podrem saber si hi som o no hi som”, ha dit en una entrevista en Catalunya Ràdio.

Budó ha advertit que no participaran en els Pactes si suposen una retallada de competències per a les autonomies: “Si han de servir per recentralizar o per enfortir a l’Estat, nosaltres no hi serem”.

La centralització de competències d’Interior, Salut i Transports decretada pel Govern amb la declaració de l’estat d’alarma, segons Budó, els “fa pensar que aquests Pactes de la Moncloa aniran poc més enllà d’una recentralizació”.

Publicitat

En paral·lel, ha apostat per acords que abastin els agents socials i les institucions europees, més enllà del Govern central, per superar una crisi que és “humanitària, econòmica i social”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca