Buch no descarta que les llibreries obrin per Sant Jordi

"Com podem combinar una celebració, una pandèmia i el comerç? Les solucions s’han d’anar ajustant a poc a poc"

Publicitat

El conseller d’Interior, Miquel Buch, considera que és “massa prematur” dir que per Sant Jordi les llibreries encara estaran tancades. “S’ha de veure com evolucionem”, assegura en una entrevista a ‘El Punt Avui’. Pel conseller, la diada “ajuda moltes llibreries i a tot el sector” i creu que caldrà buscar “eines” per “mantenir algunes coses”. “Com podem combinar una celebració, una pandèmia i el comerç? Les solucions s’han d’anar ajustant a poc a poc”, afegeix. En aquest sentit, afirma que caldrà “anar veient” què passa amb els grans esdeveniments multitudinaris i reconeix que per anar a un concert o a un partit del Barça se situa “a llarg termini” i veu difícil fer partits amb gent en seients separats.

“Un partit amb la gent en seients separats ho veig difícil. Qui hi anirà i qui no? Com ho decidirà el club? Ho veig difícil. Però és encara massa aviat per dir-ne res”, insisteix en una entrevista al rotatiu.

El conseller assegura que la lliga de futbol és “molt important” però afirma que a ell li preocupen “més les escoles”. “Què fem amb els nostres infants? Amb els estudiants?”, insisteix. En aquest sentit, creu que cal “trobar solucions per a cada realitat” i augura que es requeriran “mesures excepcionals, que potser no tothom compartirà”.

Preguntat sobre els concerts i les festes majors, precisa que no es vol posar en l’escenari concret tot i que avança que “hauran de ser diferents”. “Hauran de tenir unes mesures de protecció que estem estudiant”, rebla al rotatiu.

Publicitat

Tampoc descarta que a l’estiu, s’hagin de prendre mesures concretes a les platges, que s’aniran “decidint a mesura que es tingui més coneixement”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes