Ábalos no dissimula l’actitud condescendent del Gobierno amb les CCAA

Relativitza les queixes dels presidents autonòmics i diu que el seu executiu prova "d'equilibrar" posicions

Publicitat

El ministres de Transports, José Luís Ábalos, ha relativitzat aquest dilluns les queixes d’alguns presidents autonòmics expressades aquest diumenge a la Conferència de Presidents. Segons el ministre, el seu executiu està “compartint” la informació i les seves mesures amb les CCAA i prova “d’equilibrar” les posicions, “reivindicacions i inquietuds” per “coordinar una actuació entre les CCAA i el govern espanyol”. El president espanyol, Pedro Sánchez, convocarà aquesta setmana els partits, agents socials i les CCAA per a la creació d’un ‘pacte de reconstrucció’ seguint l’esperit dels Pactes de La Moncloa.

En una entrevista a RNE, Ábalos ha afirmat que ell “entén la reacció” d’alguns presidents autonòmics perquè “són moments de molta inquietud i angoixa”, però “tan de bo tinguéssim certeses en un moment tan complicat”. “El que hi ha és una feina absolutament constant provant d’actuar per impedir danys col·laterals d’aquest virus” i “estem absolutament entregats a això”, ha dit.

En aquest sentit ha afirmat que el seu executiu “està compartint” les actuacions amb les CCAA com ho demostra, ha dit, el fet que es produeixi “una reunió setmanal” amb els territoris “on cadascú trasllada la seva inquietud i reivindicació i tots ho poden escoltar i compartir”. “Sempre es pren conseqüència d’aquestes reunions”.

Ábalos també ha respost les queixes de la CEOE, que ha lamentat que l’executiu espanyol traspassi als empresaris la responsabilitat de facilitar material de prevenció que no es troba al mercat, Ábalos ha afirmat que el seu govern està “en condicions” de disposar “en pocs dies” de mascaretes produïdes a l’Estat per assegurar que es trobin a les farmàcies.

Publicitat

A més, Ábalos ha assegurat que contràriament als mals auguris “avui ha anat molt bé el repartiment” de material a les vuit CCAA on la jornada és laborable. “La prova està a Madrid, a les hores punta, on no hi ha hagut aglomeracions i s’ha fet el repartiment de mascaretes amb tota tranquil·litat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca