Ábalos no dissimula l’actitud condescendent del Gobierno amb les CCAA

Relativitza les queixes dels presidents autonòmics i diu que el seu executiu prova "d'equilibrar" posicions

El ministres de Transports, José Luís Ábalos, ha relativitzat aquest dilluns les queixes d’alguns presidents autonòmics expressades aquest diumenge a la Conferència de Presidents. Segons el ministre, el seu executiu està “compartint” la informació i les seves mesures amb les CCAA i prova “d’equilibrar” les posicions, “reivindicacions i inquietuds” per “coordinar una actuació entre les CCAA i el govern espanyol”. El president espanyol, Pedro Sánchez, convocarà aquesta setmana els partits, agents socials i les CCAA per a la creació d’un ‘pacte de reconstrucció’ seguint l’esperit dels Pactes de La Moncloa.

Publicitat

En una entrevista a RNE, Ábalos ha afirmat que ell “entén la reacció” d’alguns presidents autonòmics perquè “són moments de molta inquietud i angoixa”, però “tan de bo tinguéssim certeses en un moment tan complicat”. “El que hi ha és una feina absolutament constant provant d’actuar per impedir danys col·laterals d’aquest virus” i “estem absolutament entregats a això”, ha dit.

En aquest sentit ha afirmat que el seu executiu “està compartint” les actuacions amb les CCAA com ho demostra, ha dit, el fet que es produeixi “una reunió setmanal” amb els territoris “on cadascú trasllada la seva inquietud i reivindicació i tots ho poden escoltar i compartir”. “Sempre es pren conseqüència d’aquestes reunions”.

Ábalos també ha respost les queixes de la CEOE, que ha lamentat que l’executiu espanyol traspassi als empresaris la responsabilitat de facilitar material de prevenció que no es troba al mercat, Ábalos ha afirmat que el seu govern està “en condicions” de disposar “en pocs dies” de mascaretes produïdes a l’Estat per assegurar que es trobin a les farmàcies.

A més, Ábalos ha assegurat que contràriament als mals auguris “avui ha anat molt bé el repartiment” de material a les vuit CCAA on la jornada és laborable. “La prova està a Madrid, a les hores punta, on no hi ha hagut aglomeracions i s’ha fet el repartiment de mascaretes amb tota tranquil·litat”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca