“Sánchez intenta tapar la incompetència de la seva gestió amb un pacte”

El líder del PP, Pablo Casado, assegura a l''ABC' que a l'Estat "està funcionant tot menys el que depèn del president" espanyol

Publicitat

El president del PP, Pablo Casado, creu que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intenta “tapar la incompetència” de la seva gestió amb els pactes de la Moncloa. En una entrevista que publica aquest diumenge l”ABC’, el líder popular sosté que aquests pactes “els va firmar al gener amb Iglesias i Junqueras”. Casado aposta per un “pla de xoc immediat per frenar morts, protegir als sanitaris i salvar l’economia”. De fet, a parer seu, a “Espanya està funcionant tot menys el que depèn del president” espanyol. Davant d’això, demana a Sánchez que “encara no es rendeixi” i que en comptes de parlar de “pactes de reconstrucció”, “eviti la destrucció”. “No és el mateix reconstruir amb un milió més de parats que amb tres”, critica.

Casado creu que la crisi del coronavirus “es podria haver anticipat millor”. Recorda que tant l’OMS com la Unió Europea van començar a advertir al govern espanyol el 30 de gener i que aquest no ho va notificar a les comunitats autònomes perquè es preparessin. Critica que el 8 de març, quan ja hi havia una alerta interna del centre de seguretat nacional, van “decidir exposar a milers d’espanyols”. “La corba està relacionada amb aquestes grans afluències”, afirma.

També acusa el govern espanyol d’amagar la xifra real de morts per coronavirus. “És evident, ho diuen les mateixes províncies, les autonomies i el Ministeri de Justícia amb les seves dades de defuncions dels últims anys”, explica. “No entenc l’obscurantisme del govern, necessitem saber tota la veritat”, assegura tot reclamant que es decreti el dol oficial “per respecte a les 16.000 víctimes”.

El líder dels populars creu que ara cal prendre tres mesures urgents: “una paga extra als professionals sanitaris, el sou brut per la resta de treballadors essencials i que les famílies dels morts no paguin l’impost de successions ni donacions”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca