El Gargar de Penelles ajorna la seva 5a edició i sondeja adaptar-la a l’estiu

El festival de Murals i Art Rural s'havia de celebrar de l'1 al 3 de maig

El Gargar Festival de Murals i d’Art Rural de Penelles (Noguera) ha ajornat la seva 5a edició, que s’havia de celebrar de l’1 al 3 de maig, arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Ara, ajuntament i organització estan estudiant la possibilitat de celebrar el certamen a l’estiu o, com a molt tard, a principis de tardor amb un format més petit i adaptat amb l’objectiu de “salvar” la 5a l’edició. “En comptes de pintar una vintena de murals potser només se’n podran pintar cinc”, ha explicat l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós. Amb més d’un centenar d’obres, aquest municipi de 450 habitants s’ha convertit en un referent de l’art rural que cada any atrau milers de visitants.

Publicitat

El festival Gargar està treballant per celebrar la seva 5a edició malgrat que, de moment, encara no ha fixat cap nova data. L’alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha explicat que “des del primer moment” van veure que seria “molt complicat” mantenir l’edició a principis de maig tal i com estava previst, no només per la incertesa de la situació, “sinó a nivell de preparació”. Per aquest motiu, ha explicat que estan estudiant diverses propostes per poder celebrar el certamen aquest 2020. Tot i això, Bergós s’ha mostrat molt prudent i dubta que l’edició d’enguany es pugui fer “de manera normal” en unes altres dates. “Segurament no es podrà fer de la manera que s’ha fet sempre ni amb els mateixos murals previstos”, ha indicat.

L’organització estudia celebrar la cinquena edició del festival amb un format més petit adaptat en funció de com evolucioni la crisi sanitària pel coronavirus. La convocatòria d’enguany ha rebut més de 200 sol·licituds d’artistes de tot el món i estava previst que una vintena d’aquestes es materialitzessin a diverses parets i façanes del municipi. “Enlloc d’una vintena de murals, enguany potser només en podrem fer cinc”, ha dit Bergós.

Pel que fa possibles dates, l’alcalde de Penelles ha explicat que, sempre que sigui possible, es decanten per celebrar l’edició a l’estiu o, com a molt tard, a principis de tardor. “Potser serà abans o durant la Festa Major de finals d’agost encara que si pot ser al juliol, millor”, ha indicat Bergós. També ha afegit que descarta que el Gargar pugui es pugui fer a finals d’any, ja que “s’ajuntaria amb l’edició del 2021”.

Tot i la prudència, Bergós ha dit que treballaran perquè el projecte segueixi “ben viu” i perquè aquesta 5a edició “existeixi”. “Pensem que els restaurants del poble i tota la gent implicada en el projecte ens mereixem poder fer d’alguna manera aquesta cinquena edició”, ha indicat. En aquest sentit, ha afegit que al municipi hi ha dos nous restaurants que “esperaven l’impuls d’aquest cap de setmana”.

Finalment, la crisi del coronavirus també ha comportat la suspensió de totes les visites guiades que estaven programades per visitar els murals del municipi. “Ho ha estroncat tot”, ha assegurat Bergós. Tot i això, mantenen l’optimisme: “Tenim l’esperança que el virus passarà i que els murals hi continuaran sent”, ha dit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca