Torra li recorda a Albiach que els comuns són al Gobierno

Els insta a "emprendre mesures" perquè el govern PSOE-Unides Podem "pagui els endarreriments" al Govern

El president del Govern, Quim Torra, ha respost la carta de la líder dels comuns, Jéssica Albiach, que li demanava que es posicionés sobre el debat europeu per fer front a la crisi pel coroanvirus, i li ha recordat que l’Estat espanyol té “altres eines” per a “minimitzar-ne els efectes”. Torra diu que espera que Europa “aprovi més i millors mecanismes i programes de transferències als estats” –i creu que una bona via podria ser els “coronabons”-, però considera que el govern espanyol també pot suspendre la regla de despesa, traslladar els objectius de dèficit de les comunitats autònomes per al 2020 i 2021 o dotar-les dels mecanismes de finançament que requereixen i eliminant les limitacions als municipis per a la utilització dels superàvit.
“Encara no ens consta que l’Estat hagi fet ús d’aquest marge que ara mateix Europa ja li permet”, ha escrit Torra.

Publicitat

A la mateixa carta, signada divendres, el president de la Generalitat també fa notar a Albiach que el Govern “compta amb recursos escassos per estimular l’economia catalana, així com per dispensar els serveis públics amb la qualitat i quantitat que correspondria”. Per això insta els comuns a “emprendre mesures” perquè el govern de PSOE i Unides Podem “pagui els endarreriments a la Generalitat, la part que li correspon d’acord amb la Llei de la dependència i no redueixi un 55% els fons per a polítiques actives d’ocupació, entre d’altres”.

El cap de l’executiu afegeix que aquests recursos ajudarien els ciutadans i reforçarien el sistema sanitari “mentre no arribi una vacuna efectiva i per reconstruir el teixit econòmic i social sense deixar ningú enrere”. També trasllada a la presidenta dels comuns al Parlament la seva “preocupació” perquè el govern espanyol, “empès pel compartit desig d’una ràpida normalització”, “s’afanyi a un aixecament precipitat d’un confinament que pugui derivar en un aprofundiment d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca