La mesura del Gobierno que demostra com el virus sí entén de fronteres

Prorroga fins al 25 d'abril els controls a les fronteres

Publicitat

El govern espanyol ha prorrogat 14 dies més els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal, que estaran vigents fins a la mitjanit del dissabte 25 d’abril, segons ha indicat el ministeri de l’Interior en un comunicat. La pròrroga pot ser subjecte de “noves extensions en cas de necessitat”, afirma l’executiu espanyol. Des del 17 de març, la policia espanyola fa controls als passos fronteres, com el de la Jonquera, i només permet l’accés a ciutadans amb passaports espanyols, residents, treballadors transfronterers i els que acreditin amb documents causes de força major o situació de necessitat.

La restricció, però, no s’aplica al transport de mercaderies per garantir la continuïtat de l’activitat econòmica i preservar la cadena de proveïment.

Els controls interiors entre l’Estat espanyol, el francès i Portugal, tots ells parts de l’acord de lliure circulació Schengen, són addicionals als controls exteriors que es fan a l’accés de viatgers a través de ports i aeroports, que s’aplica des del 23 de març i segueix en vigor.

A ports i aeroport només es permet l’accés a residents de la UE i altres estats associats de Schengen que intentin tornar a casa seva, titulars amb visats en algun d’aquests estats que hi vagin, treballadors transfronterers, professionals sanitaris o de cuidats de persones grans, personal de transport de mercaderies, diplomàtics o aquells que puguin acreditar raons de força major.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca