La mesura del Gobierno que demostra com el virus sí entén de fronteres

Prorroga fins al 25 d'abril els controls a les fronteres

El govern espanyol ha prorrogat 14 dies més els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal, que estaran vigents fins a la mitjanit del dissabte 25 d’abril, segons ha indicat el ministeri de l’Interior en un comunicat. La pròrroga pot ser subjecte de “noves extensions en cas de necessitat”, afirma l’executiu espanyol. Des del 17 de març, la policia espanyola fa controls als passos fronteres, com el de la Jonquera, i només permet l’accés a ciutadans amb passaports espanyols, residents, treballadors transfronterers i els que acreditin amb documents causes de força major o situació de necessitat.

Publicitat

La restricció, però, no s’aplica al transport de mercaderies per garantir la continuïtat de l’activitat econòmica i preservar la cadena de proveïment.

Els controls interiors entre l’Estat espanyol, el francès i Portugal, tots ells parts de l’acord de lliure circulació Schengen, són addicionals als controls exteriors que es fan a l’accés de viatgers a través de ports i aeroports, que s’aplica des del 23 de març i segueix en vigor.

A ports i aeroport només es permet l’accés a residents de la UE i altres estats associats de Schengen que intentin tornar a casa seva, titulars amb visats en algun d’aquests estats que hi vagin, treballadors transfronterers, professionals sanitaris o de cuidats de persones grans, personal de transport de mercaderies, diplomàtics o aquells que puguin acreditar raons de força major.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca