Buch considera que les decisions de Sánchez són “fruit de la improvisació”

"Esperem per veure si tenen alguna proposta, alguna estratègia determinada", apunta el conseller

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha considerat aquest dissabte que les decisions que pren el Govern central per afrontar la crisi sanitària derivada del coronavirus són “fruit de la improvisació”, que porta a una incertesa absoluta que genera estrès entre la població, ha dit.

Publicitat

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha apuntat que la Generalitat espera saber quina és l’estratègia del Govern central després que hagi anunciat la tornada al treball per dilluns que ve: “Esperem per veure si tenen alguna proposta, alguna estratègia determinada”.

Buch ha apuntat que els anuncis del Govern central arriben a comptagotes, i ha qüestionat per quin motiu l’Executiu decideix prorrogar 14 dies més els controls a la frontera amb França i Portugal i no altres qüestions: “Per què els controls en fronteres es mantenen i la gent ha d’anar a treballar?”.

“Segurament les decisions que prenen forma part d’una estratègia, la que sigui, però no la dels experts, que és la que seguim nosaltres (Generalitat), no la dels metges que és la que estem seguint nosaltres, i no la dels científics”, ha agregat el conseller.

Preguntat pel motiu pel qual la Generalitat ha ajornat l’entrega de mascaretes fins al dia 20 d’abril, ha dit que la capacitat de producció de Catalunya “és la que és”, i que ho han ajornat perquè no podien garantir que hi hagués per a tothom.

I ha retret al Govern de Pedro Sánchez haver anunciat que a partir del dilluns les estacions de Metro i tren disposaran de mascaretes que es repartiran mitjançant Protecció Civil: “A dia d’avui Protecció Civil no té coneixement de tot això. I falten dos dies. No sabem on estan, quantes ens toquen, ni com serà el sistema ni quant personal necessitarem. Quan li parlo d’incertesa del Govern, parlo d’això”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca