Buch considera que les decisions de Sánchez són “fruit de la improvisació”

"Esperem per veure si tenen alguna proposta, alguna estratègia determinada", apunta el conseller

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha considerat aquest dissabte que les decisions que pren el Govern central per afrontar la crisi sanitària derivada del coronavirus són “fruit de la improvisació”, que porta a una incertesa absoluta que genera estrès entre la població, ha dit.

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha apuntat que la Generalitat espera saber quina és l’estratègia del Govern central després que hagi anunciat la tornada al treball per dilluns que ve: “Esperem per veure si tenen alguna proposta, alguna estratègia determinada”.

Buch ha apuntat que els anuncis del Govern central arriben a comptagotes, i ha qüestionat per quin motiu l’Executiu decideix prorrogar 14 dies més els controls a la frontera amb França i Portugal i no altres qüestions: “Per què els controls en fronteres es mantenen i la gent ha d’anar a treballar?”.

“Segurament les decisions que prenen forma part d’una estratègia, la que sigui, però no la dels experts, que és la que seguim nosaltres (Generalitat), no la dels metges que és la que estem seguint nosaltres, i no la dels científics”, ha agregat el conseller.

Publicitat

Preguntat pel motiu pel qual la Generalitat ha ajornat l’entrega de mascaretes fins al dia 20 d’abril, ha dit que la capacitat de producció de Catalunya “és la que és”, i que ho han ajornat perquè no podien garantir que hi hagués per a tothom.

I ha retret al Govern de Pedro Sánchez haver anunciat que a partir del dilluns les estacions de Metro i tren disposaran de mascaretes que es repartiran mitjançant Protecció Civil: “A dia d’avui Protecció Civil no té coneixement de tot això. I falten dos dies. No sabem on estan, quantes ens toquen, ni com serà el sistema ni quant personal necessitarem. Quan li parlo d’incertesa del Govern, parlo d’això”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca