Trilla dona per fet que els contagis tornaran a créixer quan es torni a treballar

"Tothom ha de pensar que això durarà, amb diferents etapes, però durarà. No s'acabarà fins que no tinguem una vacuna"

Publicitat

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha avisat aquest divendres que els contagis creixeran quan la gent torni a treballar, i caldrà vigilar que la situació no es descontroli. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha indicat que l’aixecament de certes restriccions ha d’anar acompanyat d’un bon sistema per detectar i aïllar els nous casos. En aquest sentit, ha advertit que si el resultat del relaxament és “desfavorable”, caldrà “corregir el més aviat possible”. “Aquets mesures són mòbils, s’han d’anar ajustant conforme es vegi el resultat”, ha argumentat. Trilla ha constatat que les UCI no han col·lapsat pel coronavirus, però perquè s’han multiplicat els recursos.

“Aquest esforç de multiplicar i que la Primària també atengui malalts de forma domiciliària ha ajudat que tot el sistema hagi aguantat, no es pot parlar de col·lapse en termes objectius”, ha considerat, alhora que ha afegit que si no s’hagués tocat res el col·lapse hagués arribat de forma “absoluta i ràpida”.

Pel que fa a les declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, donant per fet que tornarà a demanar una pròrroga de l’estat d’alarma fins al 10 de maig, Trilla ha opinat que és “prudent” fer-ho. “Tothom ha de pensar que això durarà, amb diferents etapes, però durarà. No s’acabarà fins que no tinguem una vacuna”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca