L’església espanyola dona suport als Pactes de la Moncloa

"El nom m'és igual, treballem tots plegats"

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat aquest divendres unitat a societat, polítics, empresaris i institucions religioses, entre d’altres, per combatre els efectes posteriors de la pandèmia. “A mi el nom de Pacte de la Moncloa o no Moncloa, a mi més igual. Demanem la comunió entre tots i treballar tots plegats i en unió si pot ser amb Europa perquè mesures en necessitarem tots”, ha afirmat Omella en una entrevista a Radio 4, en què també ha demanat no permetre que la gent gran mori sola. “No podem abandonar-los perquè són la nostra saviesa. Mereixen que estem al costat d’ells”, ha subratllat el cardenal i arquebisbe de Barcelona.

Publicitat

Omella no ha volgut entrar a valorar la gestió del govern espanyol en aquesta crisi i ha dit que “no és fàcil trobar de seguida una solució” a la pandèmia. “Aquelles coses que s’han fet malament, demanem perdó i corregim i treballem vers el futur per corregir aquesta situació”, ha comentat l’arquebisbe de Barcelona, que considera que “ja hi haurà temps” per jutjar. “No és moment de retreure pecats i efectes que cadascú hagi tingut”, ha afegit.

Sobre el diàleg polític amb l’Estat, Omella ha insistit que és moment d’estar units ja que l’epidèmia “ens deixarà molt tocats”, no només de salut, ha precisat, sinó “a tots els nivells”. “Si no treballem tots plegats no ens en sortirem. És la unió que ens portarà a trobar solució i sortir victoriosos d’aquest moment tan difícil que ens toca passar”, ha continuat.

Sobre la gent gran, Omella ha fet una crida a no abandonar aquest col·lectiu, que representen “la saviesa de la nostra història”. “Són homes i dones que han donat la vida reconstruint aquest país des que eren petits, ens han donat aquest país i han treballat tant. Els hem d’estimar, no podem deixar que morin abandonats”, ha suplicat el cardenal Joan Josep Omella.

D’altra banda, davant les veus que reclamen que l’Església no quedi exempta de pagar l’IBI dels seus immobles, Joan Josep Omella ha reivindicat la feina per atendre afectats en aquesta crisi. En aquest sentit, ha explicat que la Conferència Episcopal ha donat 6 milions d’euros a Caritas aquesta setmana. “L’Església està fent un gran esforç i s’ha de reconèixer… S’ha de fer més? probablement tots”, ha subratllat el cardenal, que també ha explica que a la diòcesi de Barcelona l’Arquebisbe a ha posat les seves cases d’exercici i seminaris a disposició dels malalts així com quatre esglésies.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca