“Com es pot prendre una decisió sense escoltar els experts científics?”

Torra exigeix a Sánchez "rigor i planificació"

Publicitat

El president del Govern, Quim Torra, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que actuï amb “rigor i planificació” en relació a l’aixecament del confinament que preveu per a dimarts. “Com es pot prendre una decisió sense escoltar els experts científics?”, s’ha exclamat Torra en una entrevista aquest divendres a ‘Tarragona Ràdio’. A més, ha criticat que la Moncloa no els ha fet arribar “ni una indicació” sobre com els treballadors han de reprendre la feina dimarts “amb quines mesures de seguretat i de quins sectors”. “Així no es poden fer les coses, perquè pitjor que un confinament són dos confinaments”, ha retret el cap de l’executiu, que creu que es posa en un “risc innecessari” a milers de treballadors.

Torra ha insistit a Sánchez que respongui a l’escrit que li va fer arribar per allargar el confinament total, “avalat per experts”: “Que contestin si creuen que no és el correcte, però amb una resposta d’experts”, ha reiterat. El cap de l’executiu creu que un rebrot en les condicions en què ara mateix es troba el sistema sanitari faria que fos difícil de “recuperar” el sistema.

Torra també ha dit que la compra centralitzada de material va ser “fatal perquè va provocar un autèntic caos” i ha explicat que Catalunya, amb altres autonomies, s’han hagut de “buscar la vida” per donar materials de seguretat als sanitaris. Sobre la distribució de 14 milions de mascaretes per als ciutadans, que hauran de recollir en farmàcies, ha avisat que les primeres arribaran dimarts -100.000-, però que la resta aniran arribant al llarg d’un mes i que, per tant, no s’ha d’anar a les farmàcies ni provocar aglomeracions perquè el repartiment es farà de manera esglaonada.

El cap de l’executiu ha insistit als alcaldes que blindin els pobles per impedir l’accés a segons residents, ara en plena Pasqua, a banda dels controls policials que hi pugui haver per evitar la mobilitat no essencial. “No és cap tossuderia, és per la salut de tots”, ha afegit Torra, que ha assenyalat que els hospitals de territori estan “pensats per la gent que hi viu” i que si es troben amb “més peticions” de les que confien “pot quedar desbordat”.

Publicitat

Sobre els Pactes de la Moncloa que Sánchez vol reeditar per lluitar contra la pandèmia, Torra ha dit que en qualsevol fòrum que participin defensarà “el dret d’autodeterminació de Catalunya”: “Som un govern independentista i també treballem per la independència”, ha dit el cap de l’executiu, que ha descartat de nou repetir com a candidat a les eleccions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca