Un Sánchez tocat exigeix “unitat i lleialtat” a les forces parlamentàries

Diu que la desescalada comportarà una "nova normalitat" que no serà plena fins que hi hagi una vacuna eficaç

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dijous que la desescalada de les mesures contra la pandèmia serà progressiva i que donarà lloc a una “nova normalitat” que no serà plena fins que el món no compti amb una vacuna eficaç.

Publicitat

En aquest context ha demanat als partits unitat i que despleguin la influència que tenen en els seus partits germans de la Unió Europea per continuar adoptant mesures contra l’emergència sanitària i també per superar la crisi econòmica que s’ha generat.

Així ho ha afirmat durant la seva intervenció en el ple del Congrés dels Diputats per demanar el suport dels partits i prorrogar el decret d’alarma durant els propers 15 dies, i ha anunciat que l’executiu prepara un pla per desmantellar gradualment les mesures de confinament que s’estan aplicant.

En aquest sentit, ha explicat que els científics que assessoren l’executiu han establert uns marcadors que fixaran diverses etapes en funció del ritme de contagis. Per això, ha assenyalat que “cada avanç setmanal farà possible l’obertura d’espais”.

També ha afegit que cada avanç suposarà una “nova normalitat” i que “només serà plena quan el món disposi d’una vacuna eficaç”. Per això, tots els passos han de ser “graduals i molt cautelosos” i ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva de l’oposició a qui ha demanat “unitat i lleialtat”.

En la tasca per vèncer el virus i començar la recuperació ha demanat a les formacions polítiques que utilitzin els seus contactes amb els partits europeus perquè la Unió Europea arribi a un acord per a la reconstrucció després de la pandèmia.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca