Un Sánchez tocat exigeix “unitat i lleialtat” a les forces parlamentàries

Diu que la desescalada comportarà una "nova normalitat" que no serà plena fins que hi hagi una vacuna eficaç

Publicitat

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dijous que la desescalada de les mesures contra la pandèmia serà progressiva i que donarà lloc a una “nova normalitat” que no serà plena fins que el món no compti amb una vacuna eficaç.

En aquest context ha demanat als partits unitat i que despleguin la influència que tenen en els seus partits germans de la Unió Europea per continuar adoptant mesures contra l’emergència sanitària i també per superar la crisi econòmica que s’ha generat.

Així ho ha afirmat durant la seva intervenció en el ple del Congrés dels Diputats per demanar el suport dels partits i prorrogar el decret d’alarma durant els propers 15 dies, i ha anunciat que l’executiu prepara un pla per desmantellar gradualment les mesures de confinament que s’estan aplicant.

En aquest sentit, ha explicat que els científics que assessoren l’executiu han establert uns marcadors que fixaran diverses etapes en funció del ritme de contagis. Per això, ha assenyalat que “cada avanç setmanal farà possible l’obertura d’espais”.

Publicitat

També ha afegit que cada avanç suposarà una “nova normalitat” i que “només serà plena quan el món disposi d’una vacuna eficaç”. Per això, tots els passos han de ser “graduals i molt cautelosos” i ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva de l’oposició a qui ha demanat “unitat i lleialtat”.

En la tasca per vèncer el virus i començar la recuperació ha demanat a les formacions polítiques que utilitzin els seus contactes amb els partits europeus perquè la Unió Europea arribi a un acord per a la reconstrucció després de la pandèmia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes