Ponsatí reclama que la Generalitat retiri la sol·licitud de més de 3 anys de presó contra els dos detinguts pels disturbis postsentència

L'eurodiputada creu que l'acusació "apuntala la criminalització de la protesta"

Publicitat

L’eurodiputada de JxCat, Clara Ponsatí, ha reclamat al president Quim Torra que la Generalitat retiri l’acusació contra els dos detinguts a Girona pels disturbis postsentència. La Generalitat sol·licita 3 anys i mig de presó per als dos i els acusa de desordres públics, atemptat contra els agents de l’autoritat, danys i lesions lleus. La fiscalia demana 9 anys de presó i multes de 7.200 euros. Ponsatí creu que l’acusació de la Generalitat “apuntala la criminalització de la protesta i del dret a l’autodeterminació”. A més, considera que contradiu la posició del Govern de Torra sobre “la repressió de l’Estat”.

Segons els escrits d’acusació, els joves van participar en les protestes de la matinada del 17 d’octubre del 2019 prop de la plaça Sant Pere i van llançar pedres contra una furgoneta dels Mossos. L’acusació pública sol·licita l’expulsió dels dos joves un cop complertes dues terceres parts de la pena. El grup de suport als encausats sosté que les acusacions han “sobredimensionat” els fets per demanar penes “elevadíssimes i injustificades”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca