Òmnium Cultural recapta més de 400.000€ per a la lluita contra el Covid-19

S'ha doblat l'objectiu de sortida de 200.000€

Òmnium Cultural ha recaptat, en el marc de la campanya ‘Esprint Solidari’, 435.000 euros des del 30 de març que es destinaran a la lluita contra la pandèmia del coronavirus, ha informat l’entitat en un comunicat aquest dijous.

Publicitat

Amb aquesta xifra es tanca oficialment el recompte encara que a la web d’Òmnium seguiran recollint donacions al llarg d’aquest dijous fins a la mitjanit, i els diners es lliurarà íntegrament i en parts iguals a quatre projectes que lluiten contra el Covid-19 i les seves conseqüències més immediates.

S’ha doblat l’objectiu de sortida de 200.000 euros, dels quals Òmnium va aportar 100.000, afegint un euro per cada euro que aportés la ciutadania.

Els projectes que es beneficiaran de la totalitat dels fons recaptats són la campanya ‘Resposta Coronavirus!’, dels equips d’investigació i assistència de l’Hospital Clínic de Barcelona i l’assaig clínic #JoEmCorono, dels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet.

També es repartiran els fons en la campanya de donacions per a material sanitari impulsada pel Col·legi de Metges de Barcelona i la Fundació Àngel Soler Daniel, i la recaptació i distribució d’aliments que gestiona el Banc dels Aliments.

“Ens tocarà seguir donant el millor de nosaltres per sortir col·lectivament d’aquesta crisi sense deixar-se a ningú pel camí”, ha assegurat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i ha afegit que la societat civil està a l’alçada del moment.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha destacat l’èxit de la campanya: “Una vegada més, la societat civil ha demostrat que no vol saber gens de llenguatge bèl·lic. El llenguatge que entén la societat civil és el de la cooperació i la solidaritat”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca