L’OMS posa Espanya d’exemple de “terrible experiència”

És el segon país del món amb més casos de persones afectades, només superat pels Estats Units, i el segon també amb més víctimes mortals, per darrere d'Itàlia

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països europeus que prenguin nota de la “terrible experiència” que ha patit Espanya amb el coronavirus per la “velocitat vertiginosa” amb la qual s’ha propagat, la letalitat i el “devastador” impacte que ha tingut en la població.

Publicitat

I és que, tal com ha assenyalat l’organisme internacional de les Nacions Unides, Espanya és el segon país del món amb més casos de persones afectades, només superat pels Estats Units, i el segon també amb més víctimes mortals, per darrere d’Itàlia.

“Cal tenir en compte el cas d’Espanya com un exemple de què pot passar”, ha dit el sots-director general de l’OMS, Bruce Aylward, que ha visitat diversos centres sanitaris de Madrid, Barcelona i Toledo, alhora que els hospitals de campanya, i ha parlat amb diferents experts sanitaris del país.

En aquest sentit, l’expert de l’OMS ha recordat que el que ha passat a Espanya demostra que qualsevol sistema sanitari, “per molt sòlid que sigui”, pot col·lapsar quan es multipliquen exponencialment les persones que necessiten atenció mèdica o hospitalària.

“El més robust dels sistemes sanitaris es pot desbordar en poc temps”, ha dit Aylward, que ha instat els països a adoptar mesures estrictes de manera extraordinària, fins i tot a zones amb baixa incidència de la malaltia, perquè el virus ha demostrat que necessita “provisions excepcionals”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca