Borrell usa la situació a les residències catalanes per defensar la gestió de Sánchez

L'Alt Representant defensa en una entrevista a Ràdio 4 el desplegament de l'exèrcit a Espanya

Publicitat

L’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, ha qüestionat la gestió de les residències per part del Govern. “Què ha passat a les residències a Catalunya? És difícil culpar-ne el govern central”, ha dit en una entrevista a Ràdio 4 preguntat per les crítiques del president Quim Torra al govern espanyol. Borrell ha defensat la reacció del govern de Pedro Sánchez a la crisi del covid-19, així com el desplegament de l’exèrcit. “La batalla política a Espanya no ha baixat de volum”, ha lamentat, recordant que a Portugal l’oposició ha donat suport al govern. Pel que fa al bloqueig en les negociacions europees sobre la resposta a la crisi, Borrell considera que s’ha de superar ara “la divisió entre el nord i el sud”.

Tot i això, Borrell no creu que en la reunió de l’Eurogrup d’aquest dijous es pugui arribar a cap acord sobre la mutualització del deute, com demanen Itàlia, Espanya i França. “No crec que se’n surtin avui”, ha dit, si bé sí que espera que acordin altres mesures econòmiques.

Defensa Sánchez

Segons Borrell, el govern de Sánchez està fent “tot el que pot amb els recursos i mitjans que té” i creu que ha fet “el que tocava fer”. Per a Borrell, mobilitzar l’exèrcit en aquesta crisi sanitària és una de les mesures “més útils” a Europa i creu que el cas espanyol és “un molt bon exemple”.

Publicitat

“Em trec el barret davant l’esforç de les forces armades”, ha reblat.

La salut, un problema de seguretat

El cap de la diplomàcia europea ha afirmat que “la salut és un problema de seguretat a partir d’ara”. “No tenim la capacitat productiva de medicaments o instruments mèdics per fer front a una situació com aquesta”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha admès que el mercat d’aquests productes a Europa “s’ha trencat” amb la pandèmia i, per això, ha reclamat més “sobirania sanitària” i capacitat de reacció.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca