Simón tomba les previsions de Sanitat

Ha advertit que hi pot haver un segon repunt de casos

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d’hospitalitzats i casos greus de coronavirus s’hagi reduït aquests darrers dies a Espanya, però ha reconegut que les autoritats sanitàries esperaven un descens més important.

Publicitat

“Estem aconseguint, si més no, ara com ara, que les UCI no s’hagin col·lapsat i que s’hagin reduït els hospitalitzats i casos greus, no tant com ens hauria agradat, però sí prou com perquè el sistema se’n pugui fer càrrec”, ha assenyalat Simón en la roda després del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus.

Simón ha assegurat que la corba ja està “baixant”. “Estem aconseguint cremar etapes. Anem a poc a poc arribant als objectius”, ha dit, tot i que ha advertit que hi pot haver un segon repunt de casos si els ciutadans no respecten les mesures de distanciament després del confinament.

Així, ha demanat als ciutadans que, arribat en aquest punt, siguin “molt més conscients” dels seus actes per “evitar un repunt de l’epidèmia i evitar que el sistema sanitari torni tenir la pressió” que ha patit aquestes setmanes, on algunes comunitats han arribat gairebé al col·lapse.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca