Puigdemont, Junqueras i eurodiputats de PNB, Bildu i Podem demanen que Sánchez actuï contra el TS

En la missiva s'insta Sánchez a "iniciar els procediments i mesures apropiats per evitar noves amenaces inacceptables"

Publicitat

L’eurodiputat i president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident legítim i líder d’ERC, Oriol Junqueras, han reclamat al president del Govern central, Pedro Sánchez, en una carta signada per 35 eurodiputats que el seu Executiu actuï contra el poder judicial per evitar “noves amenaces inacceptables” als funcionaris públics sobre possibles iniciatives de confinament dels líders independentistes presos durant la crisi del coronavirus.

En la missiva s’insta Sánchez a “iniciar els procediments i mesures apropiats per evitar noves amenaces inacceptables del poder judicial als funcionaris públics”, assegurant que la comunicació del Suprem “cristal·litza les amenaces” engegades per l’alt tribunal i generen un tractament “discriminatori” cap als presos del procés.

El missatge advertia els funcionaris de les juntes de tractament de les presons catalanes que podien prevaricar si els permetien aquest confinament a casa.

“Entenem que això suposa un risc per al dret dels reclusos a un nivell de salut adequat. Però també restringeix altres drets i principis fonamentals que són particularment importants defensar en aquests temps, com la separació de poders, el principi d’igualtat davant la llei i la no discriminació per motius polítics o el respecte a les minories, entre d’altres”, recull la missiva dirigida al president.

Publicitat

A part de Puigdemont i els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín, recolzen la carta membres del grup dels Verds i l’Aliança Lliure Europea, alguns de l’Esquerra Unitària Europea i dos eurodiputats socialdemòcrates.

Altres europarlamentaris espanyols que han signat la missiva són Diana Riba (ERC), Izaskun Bilbao (PNB), Miguel Urbán (Unides Podem) i Pernando Barrena (Bildu).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca