Entitats per la pau i els drets humants rebutgen “la deriva militarista” de l’Estat

Han exigit que les administracions "adoptin un enfocament de seguretat humana des del diàleg i la cultura de pau, de democràcia i el benestar comú"

Publicitat

Les entitats de promoció de la pau i els drets humans i de cooperació agrupades en Lafede.cat-Organitzacions per a la Justícia global, han criticat aquest passat dimarts a la nit en un comunicat “la deriva militarista” en la gestió del coronavirus i la presència de l’exèrcit a l’espai públic i els hospitals.

Han reclamat que les funcions d’ordre públic les duguin a terme les autoritats civils i no l’exèrcit, i que es facin sense recórrer “a l’amenaça i control massiu de la població”; i també que el pressupost en despesa militar es reestructuri i es destini a polítiques socials.

També han exigit que les administracions “adoptin un enfocament de seguretat humana des del diàleg i la cultura de pau, de democràcia i el benestar comú” i s’han posat a la disposició de les autoritats per oferir el coneixement i capacitats de les seves entitats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes