Dimiteix el president del Consell Europeu de Recerca per la gestió de la UE per fer front a la pandèmia

"M'ha decebut molt la resposta europea a la Covid-19. Vaig arribar sent un fervent defensor de la UE, però la crisi sanitària ha canviat del tot el meu punt de vista"

Publicitat

El president del Consell Europeu de Recerca (ERC, en anglès), l’investigador Mauro Ferrari, ha anunciat que dimiteix del càrrec perquè està en desacord amb la gestió de la Unió Europea per fer front a la pandèmia del coronavirus, segons han confirmat a Europa Press fonts de la institució.

Mauro ha renunciat al càrrec que va ocupar l’1 de gener d’aquest any, després de no haver aconseguit persuadir Brussel·les d’establir un programa científic a gran escala per lluitar contra la malaltia, segons ha explicat en un comunicat que ha avançat el ‘Financial Times’.

El president del consell va presentar la renúncia a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, dimarts a la tarda. “M’ha decebut molt la resposta europea a la Covid-19. Vaig arribar sent un fervent defensor de la UE, però la crisi sanitària ha canviat del tot el meu punt de vista”.

El professor Ferrari assegura en el mateix rotatiu que la seva disputa amb la Comissió Europea va començar al mes de març, quan era “evident” que la pandèmia de la Còvid-19 seria una “tragèdia de proporcions possiblement sense precedents”.

Publicitat

“Vaig pensar que en un moment com aquest, els millors científics del món haurien de comptar amb recursos per combatre la pandèmia”, afirma el professor, després de lamentar “l’absència total de coordinació de les polítiques de salut entre els estats membres”.

Després de la renúncia, Ferrari continuarà sent professor afiliat a temps parcial a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Washington, a Seattle, on pretén establir una iniciativa de recerca internacional per lluitar contra la Covid-19 als Estats Units.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca