Colau exigeix al Govern traslladar “avui mateix” els avis de les residències

"A Barcelona fa dies que tenim espais preparats"

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit aquest dimecres al Govern que doni l’ordre “avui mateix” per traslladar a ancians de residències catalanes després de registrar-se un total d’1.123 morts amb coronavirus i 1.906 casos positius en aquests centres des del 15 de març.

“A Barcelona fa dies que tenim espais preparats perquè es facin trasllats massius de residents amb símptomes”, ha alertat l’alcaldessa en un missatge de Twitter.

És per això que ha tornat a reclamar al Govern que efectuï aquests trasllats i ha insistit que “no es pot perdre ni un dia més” perquè la situació en les residències ha arribat al límit, ha expressat.

El Homrani: “Estem en una situació molt complexa, molt complicada i molt dura”

Publicitat

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Família de la Generalitat, Chakir El Homrani, ha avisat aquest dimecres sobre la situació en les residències catalanes per la crisi del coronavirus: “Estem en una situació molt complexa, molt complicada i molt dura”.

“Hem arribat tard amb els EPI pel propi context, perquè algunes decisions han fet que s’allarguessin processos”, ha dit el conseller en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Ha afegit que, davant aquesta situació el seu departament ha decidit comprar aquests equips de protecció individual (EPI) des de la Conselleria, ja que és “l’única manera” de superar-la.

Ha remarcat que aquest problema no és exclusiu de les residències “ni de Catalunya, ni de l’Estat, sinó del món”, i ha agregat que les dades actualitzades sobre morts en residències no retraten la situació al 100%, ja que es treballen a partir de la recepció de la informació que arriba de les residències.

“Tenim un equip específic per fer trucades”, ha agregat el conseller, que ha dit que serà complicat conèixer les dades fins que no se superi la crisi sanitària.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes