Els familiars de difunts poden reclamar a les asseguradores els serveis no prestats

Facua diu que es pot exigir el retorn de l'import de serveis ara absents com les vetlles o el tractament dels cadàvers

Publicitat

Facua-Consumidors en Acció ha informat aquest dimarts als familiars de difunts que poden reclamar a les asseguradores el cost dels serveis no prestats durant l’estat d’alarma. L’associació de consumidors afirma que es pot exigir el retorn de l’import de tots els serveis absents aquests dies com les vetlles o el tractament dels cadàvers, prohibits arran de la crisi del coronavirus a través de l’ordre SND/298/2020 del 29 de març per evitar la propagació i el contagi de la covid-19. Facua cita l’article 106 de la Llei del Contracte de l’Assegurança que recull que en “el supòsit que l’assegurador no pot prestar algun servei per causes alienes o força major, quedarà obligat a satisfer la suma assegurada”.

“Per tant, si el cost definitiu del servei funerari és inferior a la suma assegurada, els hereus del difunt tenen dret a reclamar la diferència”, ha insistit l’associació de consumidors. D’altra banda, Facua també recorda que la mencionada ordre del Ministeri de Sanitat també indica que les funeràries no podran establir un preu superior al vigent el 14 de març del 2020 i que, d’haver-ho fe, estan obligades a retornar d’ofici qualsevol diferència a l’usuari. En aquest sentit, l’entitat de Consumidors en Acció entén que aquesta limitació també és aplicable al cas dels serveis contractats a través d’una assegurança de decessos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes